שתף קטע נבחר

סוכר, דבש וסולת

בסבוסה, ספרה או עוגת סולת. איך שלא תבחרו לקרוא לה היא תצא מתוקה מאוד. מתכון פשוט וקל עם פטנט קטן

קוראים לה בסבוסה וגם ספרה, אני קורא לה פצצת מתיקות. המון מתכונים של עוגת סולת מסתובבים באזורנו. את המתכון הזה אימצתי, בשמחה מאמא של רני שעובד איתנו בקונדיטוריה. יש בו המון סוכר וגם המון דבש, וכאן הפטנט. השילוב של הסוכר והדבש דווקא ממתן מעט את המתיקות. אני מוסיף לעוגה צימוקים, אבל אם אתם לא אוהבים אפשר לוותר.

עוגת סולת



חומרים:

¾ כוס שמן תירס
2 ביצים
½ 3 כוסות סולת
½ 1 כוסות סוכר
¼ 1 כפית אבקת אפייה
1 חבילת סוכר וניל
גרידת תפוז משני תפוזים
גרידת לימון מלימון אחד
¾ כוס מיץ תפוזים
½ כוס צימוקים

לסירופ לימון ודבש:

½ 2 כוסות מים
2 כוסות סוכר
1 לימון סחוט
2 כפות ריבת משמש
1 כוס דבש

כלים:

תבנית תנור, משומנת

הכנה:

1. מקציפים יחד את הביצים והסוכר במשך 5 דקות. מוסיפים את השמן.
2. מערבבים את כל החומרים היבשים בקערה נפרדת. מוסיפים לסירוגין את החומרים היבשים ומיץ התפוזים לתוך קערת המיקסר. מוסיפים את הצימוקים. ממשיכים לערבב עד לקבלת תערובת אחידה. מעבירים לתבנית ומשטחים.
3. בעזרת סכין, מסמנים על העוגה פסים אלכסוניים שתי וערב, שיחלקו אותה למעוינים קטנים. אם רוצים אפשר להניח אגוז או שקד קלוף במרכז כל מעוין. אופים בתנור שחומם מראש ל - 175 מעלות צלזיוס במשך 30-40 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
4. בינתיים מכינים את הסירופ. מרתיחים יחד את המים, הסוכר והלימון. מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל עד שכל הסוכר נמס. מוסיפים את ריבת המשמש והדבש.
5. יוצקים את הסירופ על פני העוגה. מקררים מעט וחותכים למעויינים.

'עוגה עוגה' רחוב רוטשילד 8 תל אביב.

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ליאור אדרי
בסבוסה. פצצת מתיקות
מומלצים