שתף קטע נבחר

פקיעין: קטטה בין דרוזים ומתנחלים

המתנחלים באו כדי להתפלל בבית הכנסת העתיק שבכפר. הקטטה פרצה לאחר שמזמורי השבת של המתנחלים הפריעו לתושבים דרוזים. המתנחלים: הם היכו אותנו עם מקלות וכיסאות. הדרוזים: אחד המתנחלים שלף אקדח

קטטה פרצה אתמול (שבת) בישוב אל-בוקיעה בגליל, בין דרוזים תושבי המקום לקבוצה של מתנחלים מאזור חברון ששהו בסוף השבוע בישוב. המתנחלים באו לאל בוקיעה - פקיעין העתיקה - כדי להתפלל בבית הכנסת העתיק בכפר. איש משתי הקבוצות לא נפגע.

מפקד תחנת מעונה, רפ"ק ראובן ארבל, מסר שבליל שבת רגמו צעירים בני הכפר באבנים את הבית בו השתכנה הקבוצה, בשל שירי השבת שבקעו ממנו. בשבת אחה"צ טענו צעירים שהשתתפו בחתונה לא הרחק מבית קבוצת המתנחלים, כי קול השירה מפריע לבאי השמחה ושתי הקבוצות התקוטטו ביניהן עד שהמשטרה הגיעה.

אחת מבנות הקבוצה, רחל מיכאלי מבאר יעקב, הכחישה את הטענות. "חברי הקבוצה שרו זמירות ליל שבת ולא הפריעו לאיש. באו אליהם צעירים דרוזים ושברו שמשות ותריסים. בשבת אחר הצהריים צעדנו בתהלוכה מבית הכנסת לאחד המבנים בו התארחנו, ואז הגיעו כ-100 צעירים דרוזים עם שנאה בעיניים ואמרו לנו 'תלכו מפה, פה זה לא חברון, פה המקום רק לדרוזים'. ניסינו לדבר על ליבם אך הם הדפו את כל הבחורים, היכו עם מקלות ועם כסאות. המשטרה הגיעה בתוך חצי שעה ואז כולם ברחו".

אחד מבני הקבוצה הדרוזית הכחיש גם הוא את הטענות כלפיהם, וטען שאחד המתנחלים שלף אקדח.

אל-בוקיעה, הוא ישוב כפרי מעורב שתושביו דרוזים, מוסלמים ונוצרים ומשפחה יהודית אחת, משפחת זינאתי. הכפר שוכן כשבעה ק"מ ממעלות תרשיחא. על פי המסורת, נמשך הישוב היהודי במקום ברציפות מימי בית שני.

פורסם לראשונה

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
בית הכנסת בפקיעין (ארכיון)
בית הכנסת בפקיעין (ארכיון)
צילום: דפנה מרוז, החברה להגנת הטבע
מומלצים