תדהמה באל-על: ארקיע תבצע טיסות שכר לאתונה
גורם בחברה: משרד התחבורה פוגע בנו בכל דרך אפשרית. משרד התחבורה: נאשר גם לישראייר לטוס בקו
תדהמה בהנהלת אל-על מהאישור שהעניק משרד התחבורה לחברת ארקיע לבצע טיסות שכר לאתונה. זאת, בהמשך למדיניות המאפשרת לשתי חברות השכר הישראליות תחרות גדולה יותר בחברת אל-על. ארקיע תבצע טיסה שבועית לאתונה החל מחודש יולי.
עד כה בוצעו טיסות לאתונה רק על-ידי אל-על וחברת התעופה היוונית אולימפיק. מארקיע נמסר, כי מחיר כרטיס הטיסה הבסיסי לאתונה יהיה 299 דולר. החברה תשווק חבילות תיור ביוון.
לא מכבר העניק שר התחבורה, אפרים סנה, לשתי חברות השכר הישראליות, ארקיע וישראייר, מעמד של מוביל נקוב, ואיפשר להן לטוס ליעדים אליהם הפסיקה אל-על לטוס. ארקיע קיבלה אישור לטוס לקופנהגן, וישראייר קיבלה אישור לטוס לריגה. פתיחת הקו לאתונה לתחרות מצד חברת שכר ישראלית, היא המשכה של המדיניות שמטרתה להגדיל את ההתחרות בין חברות התעופה הישראליות.
בחברת אל-על התקבלה החלטת משרד התחבורה לאפשר לארקיע לטוס לאתונה בתדהמה מוחלטת. "משרד התחבורה מנסה לפגוע בנו בכל צורה אפשרית", אמר מקור בכיר בחברה. מהנהלת אל-על נמסר, כי איש לא הודיע להם על האשור שניתן לארקיע. שמענו על כך באמצעי התקשורת, אמר דובר החברה.
ממשרד התחבורה נמסר, כי ארקיע פנתה כבר לפני שנתיים בבקשה לבצע טיסות שכר לאתונה, היא התבקשה להמתין ועתה אישרו לה את הבקשה.
עוד נמסר ממשרד התקשורת, כי אל-על ביקשה אז שלא נאשר את הבקשה של ארקיע. נענינו ודחינו את האישור. עתה החלטנו לתת את האישור שכן הקו לדעתנו בשל לטיסות שכר. אם ישראייר תבקש לבצע טיסות שכר לאתונה - נאשר גם את בקשתה.