שתף קטע נבחר

ההסתדרות: הוצאות מנהל קרן פועלי בניין - מופרזות

הוצאות הקרן, בה חברים לא יותר מ-4,000 עמיתים, הגיעו ב-5 השנים מאז מינויו על-ידי המפקח על הביטוח ל-21.4 מיליון שקל

הוצאות המנהל המורשה בקרן פועלי בניין, שבה חברים לא יותר מ-4,000 עמיתים, הגיעו ב-5 השנים מאז מינויו על-ידי המפקח על הביטוח ל-21.4 מיליון שקל. לשם השוואה, הציגה ההסתדרות את הוצאות קרן החקלאים, הנמצאת בשליטת ההסתדרות ובניהולו של פיני שומר, וכוללת היום 7,500 עמיתים. ב-2001 עמדו ההוצאות בקרן פועלי בניין על 14.1 מיליון שקל - לעומת 9.2 מיליון שקל בקרן החקלאים.

ההוצאות כוללות את שכרו של המנהל וכן תשלומים לרואה חשבון, אקטואר ויועצים משפטיים. המנהל המורשה, עו"ד יחיאל כץ, קיבל לבדו כ-1.5 מיליון שקל, מתוך 3.8 מיליון שקל הוצאות ניהול מורשה ב-2001. לקרן, המצויה בגירעון של 5.7 מיליארד שקל, מונה על-ידי משרד האוצר עוד ב-1997 משרדו של עו"ד יחיאל כץ, שחילק את הטיפול הנדל"ני והביטוחי עם אחיו, עו"ד יעקב כץ. הוצאות הניהול הכוללות של הקרן, מאז מינויו של כץ, מגיעות ל-77.8 מיליון שקל.

הקרן כללה בשיאה לפני כעשור 15 אלף עמיתים. עו"ד כץ בתגובה: "חשוב יותר החיסכון שגרמתי לאוצר המדינה של חצי מיליארד שקל בשנה, מאשר היקף הוצאות הניהול. יש לקחת בחשבון את הוצאות הטיפול המשפטי שניהלנו לאורך השנים, בין השאר תביעות בגין 41 מקומות בארץ שבהם מחזיקה ההסתדרות נכסים של הקרן, ועוד ועוד".

 

 

 

 

 

 

 

פורסם לראשונה

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הוצאות. "טיפול משפטי"
הוצאות. "טיפול משפטי"
מומלצים