תנובה משיקה דיאט יופלה - יתחרה בדנונה ויטלינאה
החדרת דיאט יופלה תלווה בפעילות שיווקית בהיקף של מיליון דולר. תנובה תוריד מהמדפים את טוויגי. בשטראוס מברכים, אך אומרים: אין לנו אפשרות להשקיע משאבים כספיים כמו שמשקיעה תנובה בהשקת מוצרים חדשים
חצי שנה לאחר שהחדירה תנובה לשוק את יוגורט יופלה, משיקה החברה את דיאט יופלה, שיתחרה בויטלינאה של דנונה המשווק על ידי שטראוס. הסדרה כוללת ששה טעמים עם 0% שומן וללא סוכר.
שמות היוגורטים, אגב, מותאמים לרוח הדיאטטית: אגס חתיך, תות קליל, דובדבן אתלטי, פירות יער דקיקים, אננס ספורטיבי ואשכולית אדומה. בהמשך יתווספו טעמים נוספים. השקת המוצר תלווה בקמפיין החדרה בהיקף של מיליון דולר. בעקבות השקת יופלה דיאט תנובה מסירה מהמדפים את טוויגי (יוגורט דיאט) ומשאירה רק את טוויגי בטעם שוקו.
שוק היוגורט דיאט עם פרי בישראל מגלגל כ-110 מיליון שקל בשנה, כאשר קטגוריית ה-0% שומן מהווה כ-20% מקטגוריית מעדני הפרי. תנובה תופסת 10% נתח שוק עם טוויגי, שטראוס תופסת 80% עם ויטלינאה (60%) ודנונה דיאט 0% שומן (20%) וטרה 10%.
"נשתווה לנתח השוק של שטראוס"
מיכל המאירי, מנהלת אגף השיווק בתשלובת החלב של תנובה, אומרת כי "סדרת הדיאט יוצאת למדפים לאחר שהשיגה עליונות על מתחרותיה במבחני טעימה, ובאמצעותה נרחיב את מעגל הצרכנים של יופלה". להערכתה, בשנה הקרובה תגדל קטגוריית הדיאט בכ-10% על חשבון היוגורט הרגיל והלבן ותתחלק באופן שווה בין תנובה לשטראוס.
אלא שבשטראוס מטילים ספק בהערכה זו. החברה מתכוונת להכנס בקרוב למגזר החרדי עם יוגורט כשר למהדרין, ולטענתה מדובר בשוק עם הרבה לקוחות שמעוניינים במוצרים חדשים - בניגוד להערכות הרווחות.
הקמפיין: הנאה דיאטטית
השקת יופלה דיאט תגובה, כאמור, בפעילות שיווקית רחבה שתכלול קמפיין פרסום מבית קשר בראל, תחת הקונספט "כל כך טעים, לא להאמין שזה דיאט". גם בקטגוריית הדיאט ממשיכה תנובה למצב את יופלה כמוצר של הנאה (לעומת דנונה הממוצב כמותג בריאותי). הצבע האדום המזוהה כל כך עם המותג ישאר, אך כדי לבדל אותו מהמוצר הרגיל, יתווסף לחלק העליון של הגביע צבע כסף.
בקמפיין מופיעים שחקנים שמנמנים שלא מתכוונים לוותר על הנאות החיים ועל אוכל. ולמרות שמדובר בקמפיין למוצר דיאטטי, לא יראו בו דוגמניות שדופות אלא אנשים שמנמנים שרים ומאושרים. כמו כן, תכלול הפעילות השיווקית פעילות קד"מ על ידי משאית שתחלק יופלה דיאט ב-200 אלף נקודות, פרסום בעיתונות וברדיו ושלטי חוצות.
בשטראוס מברכים על כניסתה של תנובה לשוק היוגורט דיאט. "שטראוס תמשיך לפעול וייתכן שבעתיד תשיק מוצרים חדשים בקטגוריית הדיאט. יופלה תפס נתחי שוק של דנונה גרנד פרי, אך שטראוס, כחברה פרטית, אינה יכולה להשקיע משאבים כספיים בסדר גודל שמשקיעה תנובה על כל מוצר חדש שהיא מוציאה לשוק", מסרה דוברת החברה.