שתף קטע נבחר

מקצוע חדש: יורים מקצועיים בשמחות

המשטרה: "המחירים נעים בהתאם לסוגי הנשק ומגיעים לאלפי שקלים. מדובר בתופעה מסוכנת ופסולה, ואנו מתכוונים לעצור את היורים"

מקצוע חדש שמשגשג לאחרונה בקרב ערביי ישראל, מדאיג את המשטרה. מדובר ביורים מקצועיים, שנשכרים כדי לירות באוויר בחתונות ובשמחות.

גורמים במשטרה אומרים שלקראת הקיץ ו-"התחדשות עונת החתונות", מוצאים עצמם היורים המקצועיים עמוסי עבודה. בעלי השמחות שוכרים נשקים או לחילופין שוכרים את שירותיו המלאים של היורה. "המחירים נעים בהתאם לסוגי הנשק ומגיעים לאלפי שקלים. במידה ומזמינים יורה - העלות גבוהה בהרבה" אמר מפקד תחנת עירון, סנ"צ אבי אלגריסי, "אנו מתכוונים לפשוט על שמחות ולעצור את היורים ואת המזמינים.

לאחרונה, נפגשו נציגי המשטרה עם המנהיגות הדתית וראשי הרשויות הערבים. הפגישה באה בעקבות פירסום מנשר המתנגד לירי בחתונות ושמחות. אחדים מהמנהיגים הדתיים אף הודיעו שבמידה ויתבצע ירי - יקומו ויעזבו את השמחה בה יהיו נוכחים.

ייעודו המסורתי של הירי, המכונה "פנטזיה", הוא מתן כבוד והפגנת כוח, אולם לא אחת גרם המנהג לפציעות ואפילו לקורבנות בנפש.

פורסם לראשונה

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מאות ואלפי שקלים (אילוסטרציה)
מאות ואלפי שקלים (אילוסטרציה)
מומלצים