שתף קטע נבחר

בכירים במשק מגבשים המלצות ליציאה מהמשבר

בתום מפגש בו השתתפו אנשי עסקים מובילים ובכירים במשק הוחלט להגיש רוה"מ ולשר האוצר המלצות בתחום התשתית והמאבק באבטלה

איגוד לשכות המסחר קיים היום (ד') מפגש של בכירי המשק, שנועד לדיון במשבר הכלכלי במשק ולגיבוש תכנית לצמיחה כלכלית. השתתפו במפגש אהרון פוגל, משה גביש, מיכאל שטראוס, שלמה פיוטרקובסקי, דב לאוטמן, אלי יונס, יעקב שיינין, יוסי ורדי, עידן עופר, ,אורי שני, יגאל ברייטמן, עמירם סיוון, פרופ' רפי מלניק, יעקב גלברד, יוסי רוזן, אורן שחור, רון לובש, אמנון דותן, אריה זייף, פרופ' יקיר פלסנר, שרגא ברוש, סולי סקאל, עמי סגיס ,משה קורניק , זאב וינר, גד סומך, שמואל פרנקל ואחרים.

בסיום המפגש אמר דני גילרמן, נשיא איגוד לשכות המסחר כי המגזר העסקי מעונין להתגייס ולסייע לממשלה בחילוץ המשק מהמשבר ולקדם צעדים שיחוללו צמיחה ותעסוקה. לדבריו, המשק הישראלי שומר עדיין על עוצמתו ועל כל הגורמים במשק - הממשלה, בנק ישראל והמגזר העסקי להירתם למאמץ להשבת האמון והתקווה למשק.

גילרמן הוסיף כי אחת הבעיות המונעות היום את הנעת המשק היא ריבוי החסמים המקשים על הממשלה לבצע את הצעדים הנדרשים כדי להביא לשינוי ולחזרה לצמיחה, ויש למצוא את הדרך לעקוף חסמים אלה.

בסיכום המפגש הוחלט על שורה של המלצות לצעדים מחוללי צמיחה ותעסוקה שיוגשו לראש הממשלה, אריאל שרון, ולשר האוצר, סילבן שלום, בימים הקרובים. בתחום התשתיות מוצע להפעיל את תוכנית "מרשל" למשק, אשר תכלול ביצוע פרויקטים בתחומי התפלה, חשמל, גז, תחבורה (רכבות פרברים,רכבת תחתית בת"א, כבישים ומחלפים). יש להניע את הפרויקטים האלה, הנאמדים בעשרות מיליארדי שקלים, בשילוב המגזר העסקי בשיטות ה-PFI , ו-BOT .

בנוסף, מוצע להפעיל תוכנית חירום להחזרת מובטלים לשוק העבודה, לרבות אלה שאינם מצויים היום במעגל העבודה ומהווים נטל כבד על המשק ועל משלמי המסים.

הדרכים המוצעות למימון ההשקעות והפרויקטים הן מתן היתרים להנפקת אג"ח להמרה, לחברות וגופים מוסדיים. כמו כן מוצע לקבוע תקרה לריבית החובה במשק כך שלא תעלה על 50% מעבר לריבית הפריים . זאת, כדי למנוע פגיעה קשה בעסקים הקטנים ובמשקי הבית.

פורסם לראשונה

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
גילרמן. המגזר העסקי מעוניין לסייע
גילרמן. המגזר העסקי מעוניין לסייע
צילום: איגוד לשכות המסחר
מומלצים