שתף קטע נבחר

התשובה למאוכזבים

בראיון מיוחד מבטיח מנכ"ל לינדוז, מייקל רוברטסון: נספק מערכת הפעלה ידידותית וזולה לכל מאוכזבי מיקרוסופט. המשתמשים בעברית יאלצו לחכות, בינתיים

אין זו הפעם הראשונה שמייקל רוברטסון, מנכ"ל "לינדוז", יוצא למאבק בענקים. הסטארט אפ הקודם שלו, MP3.com, הוביל ביחד עם תוכנת שיתוף הקבצים "נאפסטר" את נס המרד של מהפיכת המוזיקה הדיגיטלית וגרר את חברות התקליטים הגדולות למאבק משפטי ממושך.
בניגוד לנאפסטר, שהמאבק המשפטי הביא אותה לסגירת התוכנה ואל סף פשיטת רגל, MP3.com חיה ונושמת, על אף שהשקיעה 130 מיליון דולר במאבקים משפטיים נגד חברות התקליטים הגדולות, לאחר שאלה תבעו אותה בגין הפרת זכויות יוצרים.
רוברטסון התפטר מ-MP3.com בשנה שעברה כדי להקים את "לינדוז", גירסה ידידותית וקלה לשימוש של מערכת ההפעלה "לינוקס", שתומכת בהפעלת יישומי Windows. זאת, ערב מכירת האתר לתאגיד וויוונדי יוניברסל עבור 372 מיליון דולר. כנראה שכמה מיליוני דולר מעיסקה זו זרמו ישירות לחשבון הבנק האישי של רוברטסון.
בראיון מיוחד ל"ידיעות אחרונות" אומר רוברטסון: "מטרתנו היא להשיב למשתמשים את חופש הבחירה, למרות הטקטיקה הבריונית של מיקרוסופט. אנחנו מחכים עכשיו לתחילת המשפט".

מה היתרון של Lindows בהשוואה לWindows ולגירסאות אחרות של לינוקס?

"קלות השימוש והמחיר – כשליש ממחיר מוצרי מיקרוסופט (קרוב יותר לחצי ג.מ.). נוסף על כך, קל מאוד להשתמש בלינדוז, בניגוד לגירסאות אחרות של לינוקס. ההתקנה אורכת פחות מחמש דקות וממשק המשתמש ידידותי".

אתה יכול להתחייב שלינדוז תהיה מערכת הפעלה יציבה?

"לינדוז מבוססת על טכנולוגיית לינוקס. מדובר בטכנולוגיה יציבה בפני עצמה".

כיצד אתם יכולים לפתח מערכת הפעלה שמפעילה יישומים של מיקרוסופט מבלי שתיהנו מגישה לקוד המקור של Windows?

"נשחרר פרטים על המיפרט הטכנולוגי של לינדוז לאחר שחרור הגירסה הראשונה".

כיצד אתם יכולים להיות בטוחים שמיקרוסופט לא תנסה להכשיל את לינדוז באמצעות שינוי קוד היישומים שלה, כך שלא יפעלו בסביבת לינדוז?

"אנחנו לא בטוחים בשום דבר, מלבד זאת שלאנשים רבים נמאס מלשלם מחיר מופרז עבור מערכת ההפעלה שלהם".

האם לינדוז תשתף פעולה עם קהילת הקוד הפתוח ותפיץ את מערכת ההפעלה עם קוד המקור שלה (כמקובל בקהילת קוד המקור החופשי)?

"אנחנו מתחייבים להפיץ את קוד המקור של לינדוז ואנחנו כבר עשינו זאת, כפי שאפשר לראות בכתובת הבאה: www.net2.com/lindows/source".

האם תוכלו להבטיח למשתמשים בישראל כי לינדוז תתמוך בעברית או ערבית בעתיד?

"בשלב ראשון, מטרתנו היא להפיץ מוצר יציב. מאוחר יותר נתמקד בהסבת מערכת ההפעלה לשפות שאינן אנגלית".

מיהו קהל היעד של לינדוז?

"ישנם כ-200 מיליון משתמשי Windows 98. מדובר במערכת הפעלה בלתי יציבה שמרבה להתרסק. אם המשתמשים האלה רכשו מחשב בשנים האחרונות, הרי שהחומרה בה הם משתמשים טובה למדי. עם זאת, הם יוכלו ליהנות ממערכת הפעלה יציבה יותר ומודרנית יותר. ההתקנה הידידותית של לינדוז מיועדת בדיוק עבורם. שש דקות לאחר תחילת ההתקנה הם כבר יפעילו לינוקס על אותו מחשב וייגשו לאותם קבצים ותיקיות. בשורה התחתונה, אנחנו מזהים שוק עצום של משתמשים שישמחו לשדרג ללינדוז. רוב האנשים אינם יודעים ש-Windows 98 הייתה מערכת ההפעלה הנמכרת ביותר בעולם בשנה שעברה.
קהל יעד נוסף של לינדוז הם אנשים שנמאס להם לשלם למיקרוסופט כסף רב אבל לא רוצים "ללכלך את ידיהם" ולהתעסק עם הקרביים של המחשב שלהם. בפיקחותה, מיקרוסופט מכריחה משתמשים אלה לשדרג ל-Windows XP, שכוללת קוד הפעלת מוצר. קוד זה מחייב אותם לרכוש מערכת הפעלה אחת עבור כל מחשב שברשותם.

האם משתמשים אלה לא יכולים פשוט לא לשדרג ולהישאר עם מערכת ההפעלה שברשותם?

"למרבה הצער, משתמשים מתקשים להימנע מהשדרוג. יש סיבות רבות שבגללן אנשים חייבים לשדרג. אנחנו מקווים שכל אלה שנלכדו במלכודת השדרוגים ישקלו לעבור ללינדוז".

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מייקל רוברטסון מנכ"ל לינדוז
מומלצים