שתף קטע נבחר

רעב במשרד החוץ

משרד החוץ החליט להפסיק את אספקת המזון לנציגויותיו במדינות קשות שירות. השליחים: "מכריחים אותנו לאכול מזון לא טרי, לא כשר ולעיתים אף ספוג בקרינה". הנימוק של משרד החוץ: "משלוח האוכל בדואר הדיפלומטי - לא חוקי"

פירסום ראשון: עובדי נציגויות משרד החוץ במקומות שונים בעולם זועמים על החלטת המשרד להפסיק את אספקת המזון מהארץ. עובדים באזורים שנפגעו מקרינה באסון צ'רנוביל אף מזהירים מנזק לבריאותם אם יייאלצו לאכול מצרכים מייצור מקומי. אותם עובדים מזהירים שייראו במשרד החוץ אחראי בלעדי לכל בעיה רפואית שתתעורר.
החל מתחילת שנות השמונים שולח המשרד מזון למדינות חבר העמים, מדינות באפריקה ומדינות נוספות. המשלוחים נעשים מסיבות שונות, וביניהן היעדר מוצרי מזון בסיסיים, מחסור במוצרי מזון לתינוקות, בעיות בריאות והיגיינה, כשרות, חשש לקרינה במזון (במדינות שליד צ'רנוביל) והיעדר ירקות טריים.

אין מזון כשר בקפריסין

נציגי משרד החוץ בקייב שבאוקראינה ובמינסק שבביילורוסיה חוששים כאמור מפני קרינה במזון המקומי, בעקבות אסון הכור בצ'רנוביל. "כפי שהנכם יודעים, סוגיית הקרינה הרדיואקטיבית באוקראינה אינה חד משמעית ואף אחד לא יכול לקחת אחריות על השלכותיה העתידיות. אם לא תבוטל הגזרה לאלתר, הדבר יכריח אותנו לרכוש מוצרי מזון מקומיים, שעד עתה נמנענו מלרכוש. נראה במשרד החוץ אחראי בלעדי לכל מקרה רפואי, שיתעורר בקרוב, בהתחשב ברגישות הנושא. נבקש לדעת מי יקבל על כך את האחריות" כתבו העובדים במכתב תלונה למשרד.
בביילרוסיה טוענים השליחים: "חלק ניכר מהאזורים החקלאיים במדינה נפגעו באסון צ'רנוביל. פירות וירקות שנמצאים בשוק המקומי ואמורים לעבור בדיקות קרינה אינם עוברים אותן".
בטביליסי שבגרוזיה טוענים העובדים שהפסקת משלוחי המזון תפגע בילדים: "הימצאותם של ילדים קטנים מכפילה את תלותנו במוצרי מזון המגיעים מהארץ" הם כותבים, "הפסקות החשמל במרכולים חושפת את המזון במשך שעות לשמש, ויש גם תעשיית זיופים שממחזרת מוצרים שפג תוקפם".
השליחים בניקוסיה שבקפריסין מחו על הפסקת משלוחי המזון הכשר ואמרו: "הגענו לכאן בידיעה שניתן להשיג אוכל כשר. שינוי תנאי השרות גורם מבחינתנו להרעת התנאים באופן משמעותי".
גם לחלק ממדינות אפריקה הופסקה אספקת המזון. באסמרה שבארתריאה דרשו שליחי משרד החוץ להתחשב במצב הקשה, שבו לא ניתן להשיג מוצרים ברמה היגיינית נאותה, וביקשו להמשיך לשלוח להם מוצרי בשר וחלב בסיסיים. גם בדלהי, בייג'ין ואתונה מדווחים השליחים על הפסקת האספקה.
שליחי המשרד טוענים: "המשרד מנסה להתאושש על חשבוננו ממשבר תקציבי". מאגף המנהל במשרד נמסר כי "העברת מזון באמצעות דואר דיפלומטי היא דבר לא חוקי והוחלט להפסיקו". גורמים במשרד החוץ הודו, כי ההחלטה להפסיק את משלוחי המזון אכן פוגעת משמעותית בתנאי השרות של השליחים ומסכנת את בריאותם. יצויין כי השליחים מממנים בעצמם את המזון שנשלח אליהם, משרד החוץ משלם רק את הוצאות המשלוח.
ממשרד החוץ נמסר בתגובה, כי לישראל אסור לשלוח מזון בדואר דיפלומטי, וכי הדבר הוא בגדר עבירה על החוק: "לשליחי ישראל יש חלופות להזמנת מזון באמצעות חברות אחרות ואפשר להשתמש בהן", אמרו במשרד החוץ.

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אילוסטרציה. "מזון לא טרי ונגוע בקרינה מסכן את ילדינו"
מומלצים