שתף קטע נבחר

רג'וב ל-ynet: ישראל הייתה מעורבת בהדחתי

בראיון ל-ynet מאשים רג'וב שישראל פעלה להריסת מנגנון הביטחון, יחד עם יריביו הפלסטיניים, שאותם הוא מכנה "פושעים שטופי שנאה"

ראש הביטחון המסכל בגדה לשעבר, ג'יבריל רג'וב, אומר ל-ynet בהתייחס להדחתו כי ישראל הייתה מעורבת בהחלפתו. לטענתו, גורמים ברשות הפלסטינית שיתפו פעולה: "משתף הפעולה אינו רק כזה שמתייעץ עם האויב, אלא גם כזה שהתנהגותו משרתת את האויב. ואדם כזה כמוהו כאויב".
לדברי רג'וב, "הישראלים מלכתחילה היו מעונינים בהריסת המנגנון. יש גורמים בישראל שהבינו שהוא חזק ומאורגן והמחוייב ביותר למטרות הלאומיות הפלסטיניות. יש למהלך הישראלי הזה השלכות על כל נושא החופש והעצמאות הפלסטיניים, וזה רק מראה שהמטרה האמיתית של הישראלים היא תוהו ובוהו, וכן שאינם רוצים שום כוח מאורגן".
רג'וב מסרב לתקוף ישירות את יריביו ברשות הפלסטינית, אבל אלה ידועים לציבור בשטחים, וברור מה רג'וב חושב עליהם. "פושעים שטופי שנאה", היה רק אחד הביטויים שבהם כינה אותם. "התכוונתי לאנשים שניסו להרוס את הביטחון המסכל, שבו לוחמים מכובדים שהגנו על הפרוייקט הלאומי במשך שמונה שנים". רג'וב הדגיש כי אנשי המנגנון שלו הם "אנשי פתח, אנשי פנים", ברומזו לכך שיריביו הגיעו מתוניס ולא גדלו בשטחים.

"צעד פוליטי מתוכנן"

רג'וב טוען שישראל הרסה את המנגנון שלו בשני שלבים, "הראשון שבהם היה הרס המפקדה בביתוניא, והשני בא בצורה של חטיפת העצירים מתוכו והשמועות שהופצו בעקבות זאת. זו הפעם הראשונה מאז תחילת האינתיפאדה שהופצצה מפקדה שהיו בה אנשים, ושהישראלים ידעו שיש בה אנשים, והמהלך נעשה בהיקף נרחב כדי להשיג הכרעה צבאית מוחלטת. כולם ידעו על העצירים - הישראלים, האמריקאים והאירופאים - והם ידעו שהם אצלנו, אבל ברור שהמטרה לא הייתה ששה עצירים, אלא הרס המנגנון ודה-לגיטימציה שלו". הוא מוסיף כי "למרות הדיווחים מישראל, המפקדה לא נהרסה בגלל עניין אישי עם הרמטכ"ל שאול מופז, אלא בשל צעד פוליטי מתוכנן".
רג'וב אומר כי החלפתו אינה מקרית: "אין דבר כזה מקריות, החלפתי אינה מנותקת ממה שקרה, כמו הריסת מפקדת המנגנון בביתוניא. מדובר בסדרה של מזימות כלפי המנגנון, וזה לא היה צעד תמים". לדבריו, "היו אנשים שלחצו על אבו עמאר, וניסו לעשות דברים אלו ואחרים כדי להשפיע עליו. זו דעתי, ואני עומד עליה". עם זאת אומר רג'וב: "פעלתי כדי לשמור על שלמות המנגנון שעמדתי בראשו, ואני אישית לא אפעל נגד הגורמים שקשרו נגדי מאחורי גבי. זה לא מעניין אותי ולא אעסוק בזה, וזה אפילו לא מרגיז אותי". לדבריו, פרשת החלפתו נמצאת מאחוריו, וכעת הוא מתרכז "בעניינים החשובים באמת של הרפורמות ברשות הפלסטינית".

"מנגנון מלוכד"

למרות הדיווחים הראשוניים על כך ששמע לראשונה על הדחתו מהשר לעניינים אזרחיים ברשות, ג'מיל טריפי, רג'וב אמר ששמע על כך מגורם זר, שהוא מסרב לנקוב בשמו. "לא חשוב איך הודיעו לי או מה הייתה השתלשלות העניינים. העניין הוא שיש החלטה על החלפתי באדם אחר, אבל אני יודע שהביטחון המסכל הוא מנגנון חזק, מלוכד ומקצועי, ומחויב למטרות הלאומיות, ואני מניח שהוא יישאר כזה באמצעות מישהו שיכול להנהיגו באותה דרך ובאותו סגנון. דאגתי לא הייתה על מה שקרה או לא קרה איתי, דאגתי למנגנון, להמשכיותו ולגורלו".
רג'וב מקפיד בימים אלה לשמור על הפרדה, לפחות על פני השטח, בינו ובין המנגנון, ומדגיש שאינו מתערב בענייניו הפנימיים. למרות זאת, קציניו הבכירים עסקו בימים האחרונים בפעולות ציבוריות נרחבות כדי להדגיש את מחויבותם לבוס לשעבר. הפעילויות כללו הפגנות במספר ערים פלסטיניות ושיגור נציגים בכירים של הפתח למשרד היו"ר, יאסר ערפאת, כדי לדרוש שמירה על מעמדו במרכז העצבים הפלסטיני. על פי מקורות פלסטיניים, רג'וב מתמודד על תפקיד סגן שר הפנים ושואף לשלוט על כל מנגנוני הביטחון בגדה המערבית.

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים