שתף קטע נבחר

בירן: בזק מצטרפת לחרם נגד אייר פראנס

מנכ"ל בזק, אילן בירן, שלח מכתב חריף למנכ"ל אייר פראנס-ישראל, ז'אן-פול רולאין, בו הוא מאיים כי אם הקברניט שהכריז על נחיתה ב"ישראל – פלסטין" לא יפוטר, בזק על כל עובדיה תמנע לטוס עם החברה

חברת בזק על כל עובדיה וגמלאיה מאיימת להצטרף לחרם שהוכרז השבוע על חברת התעופה הצרפתית אייר פראנס. זאת, במידה שהקברניט שהכריז בטיסה מפריז לישראל שהמטוס הגיע ל"פלסטין", לא יודח.

אילן בירן, מנכ"ל בזק, שלח מכתב אישי למנכ"ל אייר פראנס-ישראל, ז'אן-פול רולאין, בו הוא דורש אישור לאירוע, ומציין כי איננו מסתפק בטענה כי זו דעה אישית של הקברניט, אלא דורש להדיחו לאלתר.

במכתב כתב בירן: "אנו עובדי בזק, הגמלאים, וההנהלה נמנע מלטוס בחברתכם - לא במסגרת עסקים ולא במסגרת פרטית - כל עוד אינכם מדיחים הטייס ומתנצלים על האירוע".

"נורמנדי איננה אנגליה וגם לא גרמניה, וגם עת אנו חלוקים - נדע כי היא חבל בצרפת", הוסיף בירן.

את מכתבו סיים בירן, באומרו, כי "הארץ היא ביתנו, היא מדינת ישראל ואנו ציונים גאים. החופש, והזכות הבסיסית לחלוק על מדיניות ישראל קיימת וראויה, אך יש גבול לנורמות הכפולות שתנהגו בהן".

 

עשרות ישראלים מבטלים טיסות

 

כפי שדווח ב-ynet, למשרדי החברה בארץ הגיעו עשרות ביטולי טיסות מצד נוסעים ישראלים, לאחר הכרזת החרם על ידי אנשי עסקים בכירים בתחילת השבוע. ההחלטה לטוס עם חברה אחרת, ציינו המבטלים בפני נציגי השירות, באה בעקבות הפרסומים על דבריו של הקברניט.

אייר פראנס, שמעסיקה בארץ 50 עובדים ישראלים, היא חברת התעופה השלישית בגודלה באירופה. לחברה סניפים רבים בעולם ובבעלותה מאות מטוסים.

פורסם לראשונה

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אייר פראנס. בזק  דורשת להדיח הקברניט
אייר פראנס. בזק דורשת להדיח הקברניט
מומלצים