שתף קטע נבחר

לימון אוורירי

זה המתכון הראשון שליאור אדרי המציא לבד, ארבעה חודשים אחרי שהתחיל ללמוד. עוגת לימון, עם רום ואגוזים. עסיסית וגם אוורירית

זו העוגה הראשונה שאת המתכון שלה הרכבתי לבד לגמרי. זה היה כמה חודשים אחרי שהתחלתי ללמוד להיות קונדיטור. רציתי להכין את עוגת הלימון הכי טובה שאפשר, ואכן אחרי כמה ניסיונות זה מה שיצא. מה שעושה אותה אוורירית כל כך הם החלבונים המוקצפים ויחד עם הסירופ היא יוצאת גם עסיסית.

חומרים:

170 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
1 כוס סוכר
4 ביצים מופרדות
1 כפית תמצית וניל
2 כפיות רום
3 כפיות מיץ לימון סחוט טרי
½ 2 כפיות גרידת לימון
½ 2 כוסות קמח
½ כוס אגוזי פקאן קלויים וקצוצים
1 כפית אבקת אפייה
¾ גביע שמנת חמוצה
½ כוס סוכר נוספת

לסירופ:

½ כוס סוכר
1 כפית חמאה
½ 2 כפיות מיץ לימון סחוט טרי
¾ כוס מים

כלים:

תבנית בקוטר 26 ס"מ, או שתי תבניות אינגליש קייק, משומנות

הכנה:

1. מקציפים את החמאה עם כוס הסוכר במשך 5 דקות. מוסיפים את החלמונים בהדרגה ומקציפים 3 דקות נוספות. מוסיפים גם את תמצית הוניל, הרום, מיץ הלימון וגרידת הלימון.
2. בקערה נפרדת מערבבים את הקמח, אבקת האפייה ואגוזי הפקאן. מוסיפים לתוך התערובת שבמיקסר לסירוגין עם השמנת החמוצה. ממשיכים לערבב עד שהמסה חלקה.
3. מקציפים את החלבונים עם ½ כוס סוכר לקצף יציב, אף לא יבש.
4. מעבירים 1/3 מכמות הקצף למסה ומערבבים. מוסיפים את שאר הקצף ומקפלים בעדינות.
5. מעבירים לתבנית, או התבניות ואופים בתנור שחומם מראש ל – 175 מעלות צלזיוס במשך 40 דקות (אם אתם משתמשים בתבנית 26), או במשך 30 דקות בתבניות אינגליש קייק.
6. בינתיים מכינים את הסירופ: מרתיחים את כל החומרים בסיר. מעמידים בצד.
7. כשהעוגה מוכנה, מוציאים מהתנור ומעמידים במשך 10 דקות. יוצקים מעל את הסירופ ומגישים, חם או קר.

'עוגה עוגה', רחוב רוטשילד 8 תל אביב.




לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים