שתף קטע נבחר

דיסקונט במו"מ לפיצוי נפגעי שוד הכספות

הערכות: הצדדים יחליטו למנות בורר, אבל ההליכים יימשכו כשנה; הקושי העיקרי של בעלי הכספות יהיה להוכיח מה היה בכספת ומה שווי התכולה

התקדמות בדרך לפיצוי נפגעי שוד הכספות הגדול בבנק דיסקונט בתל-אביב: שבועיים אחרי השוד נפתחו בסוף השבוע מגעים בין נציגי בעלי הכספות שנפגעו לנציגי הבנק.
בפריצה לסניף המרכזי של הבנק ברחוב יהודה הלוי בתל-אביב נפרצו 454 כספות, כשליש מהן שייכות לעובדי בנק דיסקונט עצמו. את ועד נפגעי השוד, המונה כ-350 בעלי כספות, מייצג עורך הדין דרור חטר-ישי. בסוף השבוע החל עו"ד חטר-ישי במגעים עם עו"ד רם כספי, המייצג את הבנק, במטרה לגבש פתרונות ענייניים להסדר מהיר, מחוץ לכתלי בית המשפט, שיפצה את הנפגעים.
ככל הנראה צפויים עוה"ד להחליט על מינוי בורר בנושא. על פי הערכות, הנפגעים ייאלצו להמתין כשנה עד שיקבלו פיצוי על הנזק שנגרם להם. הבעיה העיקרית היא שמרבית הלקוחות לא ביטחו את תכולת הכספות, והשאלה היא כיצד יוכיחו מה היתה התכולה ומה שוויה. לקוחות רבים טענו כי הכספות שלהם הכילו תכשיטים רבים, יהלומים, כסף מזומן (כולל מטבעות זרים), וכן פריטים בעלי ערך רגשי רב. אחת האפשרויות היא שהלקוחות יידרשו למסור תצהיר ולהיבדק בפוליגרף.
לעו"ד חטר-ישי יש ניסיון בייצוג בעלי כספות שנפגעו בשוד. בשנת 99' הוא ייצג נפגעי שוד שאירע בסניף של בנק המזרחי בחולון. גם במקרה זה מונה בורר.
לדברי חטר-ישי, הלקוחות קיבלו פיצוי בסכום ממוצע של כמאה אלף דולר כל אחד.

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דלית שחם
מו"מ לפיצוי נפגעי שוד הכספות
צילום: דלית שחם
מומלצים