שתף קטע נבחר

תלמידים חמושים ישתלבו במערך האבטחה בשרון

באזור השרון החליטו להציב תלמידים בתפקידי אבטחה. בבית הספר "עמיאסף" בבית ברל הוקמה כיתת כוננות נושאת נשק שתתגבר את מערך האבטחה במקום. ברמת השרון שוקלים להציב תלמידים בשמירה על גני ילדים. נוער מגוייס

לאור המצב הביטחוני החליטו בשרון לשלב כיתות כוננות חמושות של תלמידים במערך האבטחה באזור. ההחלטה מעוררת מחלוקת בקרב ההורים וגורמי החינוך, שטוענים, כי הנטל על התלמידים כבד ומסוכן מדי. לעומתם יש הסבורים, כי מדובר במחויבות אישית בעלת ערכים חינוכייפ גבוהים.

בתיכון "עמיאסף" בבית ברל תפעל מחודש ספטמבר כיתת כוננות המורכבת מתלמידי י"א וי"ב, שיצוידו ברובי "קרבין", כיתת הכוננות תתגבר את מערך האבטחה בהפסקות ובאירועים חגיגייים ותסייע במקרים של התרעות על פיגועים או על פעילות חשודה באזור בית הספר. בלילות יצטרפו התלמידים לסיורים של משמר הגבול והמשמר האזרחי.

בקרב הורים מתנגדים לרעיון יעקב ממן, חבר הנהלת מועצת דרום השרון ויו"ר היישוב צור יגאל, שבתו לומדת ב"עמיאסף". ממן אינו מתנגד להצעה שבני נוער ישתלבו במערך האבטחה ביישובים, אך יש טעם לפגם בפעילות כזאת בתוך בית הספר ובמהלך שעות הלימודים. ממן: "בני נוער לא אמורים להתעסק באבטחה, אלא ללמוד. אם המדינה לא מסוגלת להבטיח את שלומם, אז ההורים צריכים לעשות זאת. נער עלול לטעות ולפגוע בחפים מפשע, טראומה אותה יישא לכל החיים".

קצין הביטחון הראשי של מועצת דרום השרון, איציק רון, דוחה את הביקורת: "התלמידים שהתנדבו לכיתת הכוננות יזכו לתרום לחברה. זוהי פעילות חשובה בעלת ערך חינוכי גבוה. בהקמת הכיתה הושקעה מחשבה מרובה של כל הגורמים האחראים, כולל המשטרה, משמר הגבול, המועצה ומנהלת "עמיאסף".

במועצת רמת השרון מתבשל רעיון דומה: להעסיק תלמידי כיתות י"א וי"ב בתפקידי אבטחה בגני הילדים במסגרת הפרוייקט ההתנדבותי "מחויבות אישית". הפרוייקט כולל עזרה של תלמידים לקשישים, מתן שיעורי עזר לתלמידים מתקשים וכדומה.

הרעיון עלה לאחר שראש אגף החינוך, מיכל מנקס, ציינה כי משרד החינוך אינו מממן אבטחה בגני הילדים בהם פחות ממאה ילדים. מנקס הבטיחה לחברי המועצה לשקול את ההצעה בחיוב, והבהירה שהתלמידים לא יצוידו בנשק בשל ההשלכות הנובעות מכך.

 

*השתתף בהכנת הכתבה : אורי גורן

 

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
התלמידים יתגברו את האבטחה הקיימת בבית הספר ויסייעו מקרים של התרעה  או חדירה (למצולמים אין קשר לכתבה)
התלמידים יתגברו את האבטחה הקיימת בבית הספר ויסייעו מקרים של התרעה או חדירה (למצולמים אין קשר לכתבה)
צילום: דלית שחם
מומלצים