שתף קטע נבחר

קופצים לאילת במקרה של מתקפה עיראקית

עשרות פניות של תושבי מרכז הארץ וצפונה הגיעו למתווכים ובעלי צימרים ובתי הארחה באילת, משפחות רבות מוכנות לשלם סכומים גבוהים בכדי להבטיח מקלט במקרה של התקפה מצד עיראק, "אם לא תהיה מלחמה, אפסיד שכר דירה של חודש. אם אני יכולה לחסוך טראומה מהילדים, זה שווה כל שקל". באילת נערכים למתקפה הגדולה

"הצטברו אצלי כבר 15 פניות של תושבי הצפון, שמבקשים לשכור בתים לתקופה של שלושה חודשים בגלל המצב". כך מגלה זמירה מזרחי, מנהלת המכירות של סוכנות הנדל"ן "אנגלו-סכסון" באילת.
רוחות המלחמה חוזרות לנשב סביב המפרץ הפרסי, וממנו אל המזרח התיכון כולו. הקמפיין של הנשיא האמריקאי ג'ורג' בוש צובר תאוצה, ולמרות התנגדות האו"ם לתקיפת עיראק, מזרימים אמריקאיים ובריטיים כוחות לאזור בכוונה להפיל את משטרו של סאדם חוסיין. לעת עתה, המלחמה נראית כעניין סגור.
בין בוש המפגין שרירים וחוסיין המאיים להצית את האיזור כולו, עוקבת ישראל בדאגה אחרי כל מהלך והצהרה, כשהשאלה הגדולה היא האם במקרה של מתקפה אמריקאית בריטית, יחליט חוסיין לנסות ולפגוע שוב בישראל, כפי שקרה ב- 91' במלחמת המפרץ.
משרדי ממשלה שונים נערכים למתקפה אפשרית. ממשרד הפנים נמסר כי יש תוכנית לקליטתם המיידית של 180 אלף איש, למקרה בו יאלצו לעזוב את בתיהם בעקבות מתקפת טילים.

משריינים מקומות

"בימי מלחמת המפרץ גרתי בתל אביב", מספרת גילה, מנהלת בכירה בענף ההיי-טק ממרכז הארץ, "בהתחלה זה היה מפחיד, אחר כך התרגלנו, ואפילו היינו משועשעים. אני זוכרת שישבתי בפאב עם חברים היתה אזעקה, ואנחנו המשכנו לשתות את הבירה שלנו. אבל זה היה לפני 10 שנים, היום יש לי שני ילדים, ואני לא רוצה להלביש להם מסכות אב"כ ולהכניס אותם לחרדה. אז אני מכינה את עצמי מראש. התקשרתי לחברה שלי שגרה באילת, וביקשתי ממנה שתמצא לי בית נחמד לחודש. אם לא תהיה מלחמה, אפסיד שכר דירה של חודש. אם אני יכולה לחסוך טראומה מהילדים שלי, זה שווה כל שקל".
מתברר שגילה היא לא היחידה שדואגת לשריין לעצמה מקום באילת. "יש משפחות שמוכנות לשלם גם 6,000 שקלים לחודש, עבור וילה עם בריכה", מספרת מזרחי, "אבל לא רק משפחות מבוססות מחפשות מפלט באילת קיבלנו טלפונים גם ממשפחות שמוכנות לישון בחדר, חדר וחצי, העיקר שלא להיות במרכז בזמן המלחמה".

פרס פיקוד העורף

אם אכן תפרוץ בקרוב מלחמה, על-פי התחזיות יתבקשו התושבים לגשת למקלטים הציבוריים ולא להסתגר בחדרים האטומים, כפי שהיה במלחמת המפרץ. מעיריית אילת נמסר כי כיום קיימים בעיר שלושה סוגי מקלטים – ציבוריים באחריות הרשות המקומית, פרטיים בבתים משותפים הנמצאים באחריות הדיירים, וכן מקלטים פרטיים-ציבוריים הנמצאים באחריות קבוצת אנשים, כדוגמת המקלטים במשעולים.
"מצב המקלטים הציבוריים מצוין", הצהירה דוברת העירייה מיכל מאיר סער, "כעשרים וחמישה מתוכם הם דו-תכליתיים, ובשעת חירום הופכים להיות ציבוריים". לדברי הדוברת, המקלטים הציבוריים האחרים נמצאים באחריות מחלקת הביטחון של העירייה, נבדקים בצורה שוטפת, ללא קשר למצב הנוכחי. "כמעט מידי שנה זוכים המקלטים שלנו בפרס של פיקוד העורף". במחלקת הביטחון של העירייה מוחזקים המפתחות לכל המקלטים הציבוריים, וכן רשימה של אנשים שבאחריותם לדאוג לפתיחתם בעת הצורך.

אין מצב כוננות

כידוע, בתחילת ספטמבר נפרשה סוללת נ"מ באיזור אילת. כוחות הביטחון וההצלה אינם נמצאים במצב של כוננות, אולם הם ערוכים ומקבלים עדכון שוטף לגבי ההתפתחויות. טפסר דן הררי, מפקד שרות הכיבוי באילת, מסר כי אחרי סוכות יקבלו אנשי מערך הכבאות הארצי בכלל וזה של אילת בפרט, חיסונים נגד אבעבועות שחורות.
נעמי יצחק הלוי, דוברת בית החולים "יוספטל", מסרה כי בימים הקרובים יחוסנו הרופאים, האחיות וכן הצוותים הרפואיים של המרפאות הקהילתיות נגד הנגיף. סנ"צ יוסי קופל, דובר המחוז הדרומי, הוסיף שגם השוטרים יחוסנו בקרוב.
כוחות החירום וההצלה נערכים לאפשרות שהמתקפה האמריקאית תגרור תגובות עירקית: "נערכות פגישות משותפות של הצבא, המשטרה ופיקוד העורף, ויש שיתוף פעולה טוב בין כל הגורמים". יש לציין כי ממשטרת אילת ומבית החולים "יוספטל", נמסר כי הם לא קיבלו הנחיות מיוחדות להערכות.

מעדיפים תיירים מחו"ל

יו"ר התאחדות בתי המלון באילת, אהרון (דקס) דקל, מסר שנכון לרגע זה, לא נרשמה היסטריה בכל הקשור להזמנות חדרים לחודש אוקטובר. לדעתו, גם אם תהיה נהירה של "צפונים" לעיר, אנשים לא ימהרו לשכור חדרים בבתי המלון בשל המחירים. "קודם הם ימצו את האפשרויות הזולות יותר, כמו צימרים, יחידות דיור ודירות להשכרה".
"על כל פנים", הדגיש דקס, "זו לא התיירות שאנחנו מצפים לה, אבל גם זה בסדר. אנחנו ערוכים לקבל כל אחד. ויותר מכל אני מקווהשבכלל לא תהיה מלחמה".
בכל הקשור להזמנות מחו"ל, קשה להיות אופטימי. בראשית השבוע חזר דקס מיריד תיירות שנערך בדוביל, בצרפת. "סגרנו על שתיים-שלוש טיסות בשבוע למשך עונת החורף, אבל האנשים שם מאד חוששים, אפילו היהודים לא רוצים להגיע באוקטובר בגלל האפשרות של מתקפה. אם אכן תפרוץ מלחמה, כל הטיסות ארצה יתבטלו", סיכם דקס, והוסיף שכרגע כולם מתכוננים לפסטיבלים הצפויים ולא למלחמה.

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
באילת מעדיפים להערך לפסטיבלים ולא למלחמה
מומלצים