לקוחה של תבל, אבל משלמת גם ל-yes
ש' היא לקוחה של תבל שמעולם לא ביקשה להתחבר לטלוויזיה בלוויין. למרות זאת כרטיס האשראי שלה חויב על ידי yes - שהתנצלה, זיכתה ושוב חייבה. רק בישראל
ש', תושבת אשדוד בת 72, מנויה כבר שנים רבות על שירותי חברת הכבלים תבל, ומרוצה ממה שהיא רואה. היא מעולם לא חשבה לעבור לחברת הלוויין ולכן גם לא מילאה טפסים כלשהם או בקשה כלשהי להצטרף לחברה, ובטח שלא נתנה ל-yes את פרטי כרטיס האשראי שלה.
אבל ש' היא מאלה שלא בודקת את הפירוט החודשי של כרטיס האשראי שלה בדקדקנות, אלא מסתכלת בדרך כלל על השורה התחתונה - כמה ירד לה. למזלה, בנה, מ', עושה את זה בשבילה. בתחילת השנה הוא גילה לתדהמתו כי בפירוט הישראכרט שלה מופיעה השורה די.בי.אס ש. לו (למי שלא יודע - מדובר ב-yes). החיוב היה על סך של כ-300 שקל.
ופה התחיל תהליך ארוך של בירורים, שיחות טלפון רבות, הכחשות והאשמת חברת כרטיסי האשראי על ידי יס. רק ביולי השנה הודתה יס שהבעיה אצלה, שלחה מכתב התנצלות והודיעה כי חשבון הלקוחה יזוכה בחיוב הבא של כרטיסי האשראי. מנהל yes דרום כתב במכתב ההתנצלות כי "אני מתנצל בשם החברה על עוגמת הנפש הרבה שנגרמה לאימך, ואנקוט בכל הפעולות הנדרשות שמקרה זה לא ישנה עם אף לקוח שלנו".
אלא שכנראה שיס לא נקטה בכל הפעולות הנדרשות. באוגוסט קיבלה ש' את פירוט חיובי כרטיס האשראי שלה ובו אכן היה זיכוי של 1,191 שקל עבור החיוב על החודשים האחרונים, אלא שארבע שורות מתחת שוב הופיעה שורת חיוב של די.בי.אס ש. לו - הפעם על סך 302 שקל.
מ' שלח מכתב זועם בשם אמו להנהלת יס בכפר סבא, ובו ביקש להפסיק לחייב את אימו ולקבל את הכספים בתוספת ריבית והצמדה. הוא קיבל מכתב התנצלות, הפעם מהמחלקה המשפטית ב-yes בו נמסר לו כי "ב-19 בספטמבר הועברה בקשה להחזר כספי בסך של 439.25 אגורות (זיכוי המהווה החזר עבור החיוב בסך של 302.25 שקל בצירוף ריבית והצמדה עבור החיובים שנגבו. זיכוי זה ייראה בחשבון כרטיס האשראי הבא שיישלח לאמך על ידי חברת כרטיסי האשראי". עוד כתבה yes למ', כי "יש לחברתנו עניין רב לדעת מקרוב על אירועים כאלו על מנת שתהיה בידה ההזדמנות להפיק לקחים נכונים, להטמיעם ולהבטיח שמקרים כאלו לא יישנו עוד בחברה".
מ' מבחינתו לא אמר את המילה האחרונה והוא שוקל להגיש תביעה משפטית נגד yes. בינתיים הוא מחכה, יחד עם אימו, לחשבון כרטיס האשראי, לראות אם היא אכן תזוכה ואם לא יהיה שוב חיוב - כפי שהיה בזיכוי הקודם.
מ-yes נמסר בתגובה, כי "החברה נוקטת בכל האמצעים והמשאבים כדי שרמת השירות המוענקת תהיה איכותית וגבוהה ככל הניתן. יש לחברתנו עניין רב לדעת מקרוב על אירועים כאלו על מנת שתהיה בידה ההזדמנות להפיק לקחים נכונים, להטמיעם ולהבטיח שמיקרים אלו לא ישנו עוד בחברה.
"ב-19/9/02 הועברה בקשה להחזר כספי בסך של 439.25 שקל (זיכוי המהווה החזר עבור החיוב בסך של 302.25 שקל בצירוף ריבית והצמדה עבור החיובים שנגבו). זיכוי זה ייראה בחשבון כרטיס האשראי הבא שישלח לבית אמך ע"י חברת כרטיסי האשראי.
"חברת yes מביעה את התנצלותה הכנה באשר להשתלשלות האירועים החריגה".