שתף קטע נבחר

ספרד: ולנסיה מארחת את סלטה

השנייה בטבלה הספרדית וסגנית אלופת אירופה, תנסה לנצח את סלטה ויגו, לשמור על מאזן הבית המושלם שלה ולחזור למקום הראשון. ריאל מדריד תארח את מאיורקה וברצלונה את נומנסיה

המחזור השמיני של "הפרמיירה ליגה" בספרד יערך הערב (רביעי), כשבמשחק המרכזי תארח ולנסיה, השנייה בטבלה, את סלטה ויגו, הממוקמת חמישית. שתי הגדולות של הכדורגל הספרדי ישחקו בבתיהן, כשריאל מדריד תארח את מאיורקה וברצלונה את נומנסיה.

ולנסיה, סגנית אלופת אירופה, שומרת מאז פתיחת העונה על מאזן מושלם במאסטייה, איצטדיונה הביתי. היא רשמה עד כה שישה נצחונות בשישה משחקים במסגרת הליגה הספרדית ובליגת האלופות, אך דווקא לסלטה ויגו, הלא יציבה והלא צפוייה, יש סיכוי להיות הראשונה שמצליחה להוציא ממנה נקודות. ההרכב היצירתי שבנה בויגו המאמן ויקטור פרנדדז, הפך בתקופות הטובות שלו לאחת מהצגות הכדורגל היפות ביבשת. עם זאת סובלת הקבוצה מעליות וירידות רבות ביכולתה. קרפין, מוסטובוי, גוסטאבו לופז וקאטנייה, מסוגלים ביום טוב "לפרק" כל הגנה לחלקים. מצד שני, ישנם משחקים בהם החבר'ה של פרננדז מפגינים אפטיות ואנמיות שמתאימה יותר לצפרירים חולון, מאשר לאחת הקבוצות הבכירות בספרד. ולנסיה לעומתה היא אי של יציבות. לא משנים לה היריבה, המגרש או תנאי מזג האוויר. מנדייטה, קאניזארס, אלונסו, קילי ובראחה באים למגרש ומספקים את הסחורה. הקבוצה התאוששה מעזיבתם בקיץ של שני שחקני המפתח, "פיוחו" לופז ופארינוס, ובעזרת רכש נקודתי וזול יחסית, היא מצליחה לשמר את מעמדה בצמרת האירופית. ניצחון של הקבוצה ישווה את מספר הנקודות שלה לזה של האלופה, דפורטיבו לה קורוניה, ויחזיר אותה אל המקום הראשון בטבלה, אותו איבדה אתמול. לה קורוניה היא זו המובילה כעת בראש, לאחר שניצחה את לאס פאלמאס 0:4.

מאיורקה, המדורגת במקום ה-13, תגיע לסנטיאגו ברנבאו, להתמודדות נגד ריאל מדריד, כשהיא מעודדת מהניצחון המפתיע 0:2 על ברצלונה. ראול וחבריו, שנמצאים בכושר מצויין ומחלקים שלישיות ורביעיות בליגה ובאירופה, מגיעים כפייבוריטים ברורים למשחק, וכל תוצאה מלבד ניצחון של ריאל תיחשב כהפתעה.

ברצלונה הלחוצה, תוכל להינפש מעט על חשבונה של נומנסיה הקיקיונית. ביום שלישי הבא (במשחק ליגת האלופות מול בשיקטאש) יגיע יום הדין של הקטלונים, אך עד אז הם מפנים את מאמציהם לכוון הליגה. בעקבות ההפסד למאיורקה, הידרדרה ברסה למקום השביעי בטבלה, ובמידה והקבוצה לא תנצח בנאו-קאמפ את נומנסיה, ישנו סיכוי יותר מסביר שהמאמן, סרה פרר, יחזור לג'וב הקודם שלו, בקבוצת הנוער של המועדון.

 

שאר המשחקים במחזור השמיני:

 

אלאבס - ריאל סוסיאדד

אתלטיקו בילבאו - סראגוסה

מלאגה - אוסאסונה

ריאל אובידו - ראיו ואיקאנו

ראסינג סנטאנדר - וילאריאל

ואידוליד - אספניול

 

 

 

 

 

פורסם לראשונה

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
קופר. לשמור על מאזן מושלם
קופר. לשמור על מאזן מושלם
allsport
ראול. להמשיך "לפרק"
ראול. להמשיך "לפרק"
allsport
ריבאלדו. להתאושש מההפסד למאיורקה
ריבאלדו. להתאושש מההפסד למאיורקה
ארכיון
מומלצים