שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    אוכל לא זורקים
    ברוח הזמן, פנינו לאנשי מטבח ידועים: רות סירקיס, ישראל אהרוני, בני סיידא ודליה פן-לרנר, וביקשנו מהם להתקין מנות טעימות ממלאי השאריות שנמצאו בזמן אמת אצלם במקרר. התוצאה: מכדורי אורז מטוגן ועד סלט לחם טוסקני



    אל תזרקו את הלחם הישן - סלט לחם מאתמול

    אלופת ספרי הבישול רות סירקיס מכינה משאריות לחם ארוחה איטלקית משביעה. הרבה מאכלי עניים הפכו עם השנים למעדנים מובילים ומאוד איניים במסעדות שונות ברחבי העולם, אומרת סירקיס. למשל, "סלט הלחם" שמקורו באזור טוסקנה, הידוע בלחמיו הטעימים. כל לחם, שחור או לבן, הוא בסיס מצוין לסלט, העיקר שיהיה זה לחם ישן, בן יומיים או שלושה לפחות, שכן אז הוא הכי מתאים לספוג לתוכו את מיצי הסלט.
    סלט הלחם של עניי טוסקנה: חותכים ארבע פרוסות לחם לקוביות גדולות, מלחלחים את הקוביות במעט מים וסוחטים.
    מכינים סלט מעגבניות, מלפפונים, בצל, פלפלים, אפשר גם גזרים וגמבות. מוסיפים זיתים, שמן זית, מלח ולימון (או חומץ בלסמי) ומערבבים. מניחים את קוביות הלחם בקערה ושופכים עליהן את הסלט. משהים שעתיים, עד שהלחם סופג היטב את הרוטב. טעים-טעים.
    סלט עם פיתות מטוגנות: מתכון נוסף הוא של סלט המכיל הרבה ירקות קצוצים דק-דק, נענע ופטרוזיליה בתוספת פיתות מטוגנות מאתמול.
    נותרתם עם פיתות ישנות, שכבר אינן גמישות? אל תזרקו. את הפיתות חותכים למשולשים ומטגנים טיגון עמוק בשמן רגיל. מוציאים מהמחבת כשהחתיכות זהובות וחמות.
    את הפיתות שלבו בסלט קצוץ דק-דק, שהכנתם מראש עם הרבה ירק קצוץ כמו פטרוזיליה ונענע, מתובל בשמן זית מלח ולימון. התוצאה: סלט לבנוני המוכר בשם "פתוש".

    אל תזרקו את הצלי משבת - סנדביץ' עם בשר

    נותר בשר בסיר? העלו אותו על שולחן ארוחת הערב בלבוש מחודש כפי שממליץ בני סיידא; הוא פיזיותרפיסט בתל-השומר, אבל מאחוריו כבר 28 ספרי בישול שכתב בשעות הפנאי. עם כובע הטבחים על הראש הוא ממליץ על שימושים טעימים לצלי שנשאר משבת.
    סלט שאריות עוף: במקום לזרוק את העוף שנשאר במקרר מארוחת שישי-שבת, וכבר לא מגרה אף אחד, העלו אותו על שולחן הערב בלבוש חדש.
    לוקחים את העוף, צלוי או מבושל, וחותכים לרצועות או קוביות. מוסיפים מנת עירית קצוצה, חצי כוס עגבניות מיובשות וקצוצות, 100 גרם זיתים שחורים קצוצים, 20 עגבניות שרי חצויות, חצי כוס עלי ריחן קצוצים, מלח, פלפל, שמן זית ומיץ לימון. ערבבו את החומרים והגישו לאחר חצי שעה. הסלט הפיקנטי הזה אוהב להתחבר גם לפלפלים קלויים בתחמיץ, ואפשר להוסיף פלפל חריף ו-4 שיני שום כתושות. מגישים עם לחם, ומתענגים.
    כריך פתוח משאריות בשר: נשאר לכם בשר צלי מארוחת שבת? ולחם יש? ותיאבון גם? אז מה הבעיה. חותכים לקוביות קטנות את הבשר שנשאר (עוף או בקר). מטגנים 2 בצלים גדולים, מעבירים הבצל המטוגן לקערה, מוסיפים לו חצי כוס עירית, 4 מלפפונים חמוצים חתוכים, 2-3 כפות מיונז, 4 כפות פסטו קנוי, 100 גרם זיתים שחוקים קצוצים. מערבבים הכל ועורמים על 6 פרוסות לחם כפרי, אפשר גם ג'בטה או פוקצ'ה. להגיש עם בירה צוננת.

    אל תזרקו את שאריות האורז - כדורי אורז מטוגנים

    כולנו מוצאים את עצמנו תקועים עם כמויות של שאריות אורז מבושל במקרר. מה עושים? זורקים? אצל ישראל אהרוני אין צ'אנס. הוא ממליץ להכין מהאורז העודף מאכל שמקורו בסיציליה.

    כדורי אורז מטוגנים: שימו לב, אסור לחמם את האורז, עליו להיות קר מהמקרר. כדי לשדרג את האורז העבירו אותו לקערה והוסיפו ביצה, כף או שתיים שמן זית, מלח ופלפל, בצל קצוץ דק ומטוגן שהזהיב, 4 כפות פטרוזיליה קצוצה, מעט אגוז מוסקט (לא חובה), מערבבים הכל. חותכים קוביות מגבינה קשה כלשהי שיש במקרר. מכינים בצד צלחת שטוחה עם פירורי לחם.
    לוקחים ליד קוביית גבינה ו"עוטפים" אותה במעטפת של תערובת האורז, כך שמקבלים כדורי אורז ממולאים בקוביות גבינה. הכדורים צריכים להיות בגודל של כדורי פינג-פונג, לא יותר. מגלגלים בצלחת על פירורי לחם ומטגנים בשמן רגיל עמוק וחם. אפשר לטגן בשמן זית.
    המעדן האמיתי הזה מוכן כאשר כדור האורז נעשה פריך מבחוץ, ובתוכו טעם הגבינה שנמסה והפכה נוזלית. זהירות שלא תחטפו כווייה, הגבינה שבפנים חמה.
    למאלתרים, אפשר להשתמש בבצל ירוק ובעירית, כוסברה ובזיליקום. אפשר להחליף את הגבינה בחתיכות בעיגולי קבנוס שנותר מיותם במקרר או בכל סוג של בשר מאתמול.

    אל תזרקו את הפירה - "נקניק" תפוח אדמה

    עשיתם המון פירה ונשאר? אל תזרקו. מחר או מחרתיים תכינו מהם מעדן אמיתי, כפי שמבטיחה דליה פן-לרנר
    ברוב הפעמים שמכינים בארוחה גדולה תוספת של מחית תפוחי אדמה, נותרים עם עודף. אז אפשר להפוך את זה למעדן של ממש ביום המחרת.
    פירה מגולגל ומטוגן: מוסיפים לפירה עשבי תיבול כמו טימין, אורגנו, פטרוזיליה ועוד. מוסיפים ביצה ומערבבים הכל. מגלגלים את הפירה ל"נקניק" וחותכים לאורך. אם הפירה מדי רטוב, אפשר להוסיף לו מעט קמח תפוחי-אדמה והוא יתמצק. לאחר שחתכנו לצינורות נקניק צרים מגלגלים אותם בתוך פירורי לחם ומטגנים בשמן עמוק כאילו הם צ'יפסים. אפשר להוסיף לפירה גם מעט גבינה צהובה מגוררת או גבינת קצ'קבל חריפה.
    סלט משאריות תפוחי אדמה: נתקעתם עם הרבה תפוחי אדמה מבושלים וחבל לזרוק, הפכו אותם לסלט טעים ומהיר הכנה.
    חותכים את תפוחי האדמה המבושלים לחצאים ורבעים, ממליחים ומפלפלים. מוסיפים בצל ירוק קצוץ, 2-3 מלפפונים חמוצים חתוכים לקוביות קטנות, כף או שתיים יוגורט (או שמנת מתוקה), מערבבים כך שהיוגורט יעטוף את הסלט מסביב. ניתן להחליף את היוגורט או השמנת החמוצה במיונז.

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: ניקי לוי
    אהרוני. כדורי אורז מסיציליה
    צילום: ניקי לוי
    צילום: ארכיון ידיעות אחרונות
    בני סיידא. סלט שאריות עוף וכריך משאריות בשר
    צילום: ארכיון ידיעות אחרונות
    צילום: שלום בר טל
    דליה פן-לרנר. פירה מטוגן
    צילום: שלום בר טל
    מומלצים