עובדי המשביר: לא למכור את זארה ופול אנד בר בנפרד
טענו בביהמ"ש: הדבר מפחית את מידת העניין לרוכשים פוטנציאליים ברכישת יתר עסקי החברה. ביהמ"ש דחה בקשת העובדים למנות נאמן נוסף מטעמם בהליכי הקפאת ההליכים
עובדי המשביר לצרכן ביקשו היום (ד') מבית המשפט המחוזי בתל אביב להורות לנאמנים להימנע ממכירת עסקי "זארה" ו"פול אנד בר" בנפרד מיתר עסקי החברה.
העובדים טוענים, כי יש להימנע ממכירה של חלקים אטרקטיביים של עסקי החברה בנפרד, מאחר שהדבר יפחית את מידת העניין שיהיה לרוכשים הפוטנציאליים ברכישת יתר עסקי החברה, דבר שיגרום בסופו של דבר לירידה בערך הכללי של נכסי החברה. לטענת העובדים, היו מתעניינים ברכישת המשביר שחזרו בהם מהתעניינותם בעקבות פירסום כוונתם של הנאמנים לפעול לביצוע מכירת מותגי זארה בנפרד.
בתוך כך דחה נשיא בית המשפט המחוזי בת"א, השופט אורי גורן את בקשת 1,800 עובדי המשביר לצרכן להורות על מינוי נאמן נוסף מטעמם בהליכי הקפאת ההליכים וגיבוש הסדר הנושים של המשביר לצרכן. העובדים ביקשו למנות את עו"ד מישל אוחיון כנאמן בנוסף לנאמנים הקיימים: מירים פורת, עו"ד ליפא מאיר ודוד ברודט.
במהלך הדיון ביקשו העובדים מבית המשפט להורות לנאמנים להחזיר לקופת הנאמנות של המשביר את הכספים מכרטיסי אשראי שהגיעו לבנקים לאחר מתן צו הקפאת ההליכים ושהבנקים מעכבים תחת ידם. לדברי העובדים בניגוד למה שהוסכם עם הבנקים, הבהירו להם האחרונים כי התקבולים מכרטיסי אשראי בגין פעילות שלפני תקופת הקפאת ההליכים יועברו לבנקים. לדברי העובדים, העברת הכספים המדוברים לידי הבנקים, במקום לקופת הנאמנות, מהווה תפנית של 180 מעלות מהמבוקש בבקשת הקפאת ההליכים. המצב הנתון, טוענים העובדים, גרם לכך כי עד היום טרם נאספו בקופת הנאמנות מספיק כספים לתשלום שכר העובדים לחודש אוקטובר והם נאלצים במקדמות בלבד ששולמו להם. לבסוף, טוענים העובדים כי השתלשלות העניינים מעידה על כך כי כוונת הנאמנים של המשביר היא לפעול תוך התעלמות מהם.
במקביל נעתר השופט גורן לבקשת העובדים למסור לרוכשים פוטנציאליים את דרישתת לשמירת זכויותיהם בעת המכירה. כמו כן ביקש גורן את תגובת המשביר בתוך 7 ימים לגבי מכירת חלקים מהמשביר ולגבי החזרת הכספים לקופת הנאמנות.
בתוך כך מסר אתמול יורם אורנשטיין מההסתדרות כי מחר בבוקר תשולם משכורת אוקטובר לעובדי המשביר
במלואה.