שתף קטע נבחר

יורופקאר בוחנת גיוס ראשון בתולדותיה

חברת השכרת הרכב בוחנת גיוס סכום של עד 120 מיליון שקל באג"ח כנגד חוזי ליסינג של כ-3,000 כלי-רכב

חברת השכרת הרכב יורופקאר בוחנת לראשונה בתולדותיה גיוס באמצעות שוק ההון. ל"ידיעות אחרונות" נודע, כי יורופקאר בוחנת בימים אלה אפשרות לגייס סכום של עד כ-120 מיליון שקל כנגד מכירת אג"ח למשקיעים מוסדיים. מדובר למעשה ב"איגוח" של חוזי ליסינג בהיקף של כ-3,000 כלי-רכב.

בפועל, מעריכים גורמים בשוק ההון, תצליח יורופקאר לגייס לכל היותר כ-60-50 מיליון שקל כנגד איגוח של 1,000 כלי-רכב.

מדובר בגיוס הון פרטי, ולכן לא תפרסם החברה תשקיף. עם זאת, כלכלני חברת הדירוג מעלות יתבקשו לדרג את הסיכון שבאיגרות החוב שתנפיק החברה.

מהלך דומה השלימה באחרונה חברת ניו-קופל, וגם חברת אופריט-ליס, הנמצאת בבעלות משפחת גנץ, אמורה לגייס בחודש הקרוב כ-45 מיליון שקל באמצעות איגוח חוזים קיימים.

על-פי ההערכות, נדרשת יורופקאר לחזק את הונה העצמי, ובעליה נמנעים מלבצע את הזרמת ההון. לכן, גיוס הון באמצעות אג"ח אמור להזרים לחברה מזומנים שיאפשרו לה את המשך הצמיחה.

יורופקאר נשלטת על-ידי 3 יבואני רכב גדולים: סמלת (יבואנית פיאט לנצ'יה ואלפא), מכשירי-תנועה (יבואני קרייזלר וסוזוקי) ואלייד-השקעות (יבואנית פולקסוואגן, אאודי וסקודה). צי הרכב של החברה כולל כיום למעלה מ-7,000 כלי-רכב.

לא ניתן היה להשיג את תגובתו של יו"ר יורופקאר, אברהם ביגר, לידיעה.

 

פורסם לראשונה

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
יורופקאר. מגייסת 120 מיליון שקל
יורופקאר. מגייסת 120 מיליון שקל
מומלצים