אמה של הודיה זיהתה את גופתה
בצהריים נמצאה גופתה של הפעוטה שנעלמה בשבת כשהיא טמונה באדמה, במושב סמוך לירושלים. אביה חשוד ברצח, ופרטי החקירה נאסרו לפרסום. בני משפחתה של הודיה הודו לאלפי המתנדבים שהשתתפו בחיפושים
סיום קשה לפרשת היעלמותה של הפעוטה, שזיעזעה את המדינה: אמה של הודיה קדם-פימשטיין, רוני קדם, הגיעה הערב (יום ג') למכון לרפואה משפטית באבו כביר, שם זיהתה את גופת בתה הפעוטה. האם פרצה בזעקות בכי והתקשתה להירגע.
גופתה של הודיה בת השנה ו-8 חודשים נמצאה בצהריים על ידי כוחות משטרה, כשהיא טמונה בשדה במושב אורה, סמוך לירושלים. החשד: אביה של הודיה, אלי פימשטיין, רצח אותה וטמן את גופה בשדה. מפקד מחוז ירושלים, ניצב מיקי לוי, בישר לאם, רוני, את הבשורה המרה.
האב החשוד ברצח בתו נעצר ונחקר על ידי צוות חקירה מיוחד בתחנת מוריה בירושלים. לאחר מעצרו הבוקר, מצאו כוחות משטרה מעדר ובגדי תינוק באזור מיוער בפאתי ירושלים, ולאחר מכן, כאמור, נמצאה גם גופתה של הודיה. צו איסור פרסום הוטל על פרטי החקירה.
ניצב לוי אמר בתדרוך לעיתונאים, כי הודיה היתה בחיים בשבת בבוקר. לדבריו, האב אלי היה במעקב משטרתי בימים האחרונים ונעצר הבוקר, טרם מציאת הגופה. "האב היה כל הזמן בפיקוח שלנו, והיום, לאחר שהיינו בטוחים בכיוון החקירה הנוכחי, עצרנו אותו כחשוד המרכזי בביצוע הרצח. עדיין לפנינו חקירה מסועפת ובעייתית", ציין ניצב לוי. הוא הודה למשפחת קדם על הסיוע הרב לחקירה.
אתמול לפנות בוקר נחקר האב לראשונה תחת אזהרה, אך חקירתו לא העלתה הוכחות חותכות נגדו. פימשטיין עבר גם בדיקה במכונת פוליגרף, אולם התוצאות לא היו חד משמעיות. בביתו נמצא מכתב שבו כתב לבתו: "בקרוב נשמותנו יתאחדו".
בני המשפחה מודים למתנדבים
רוני קדם, אמה של הודיה הגיע לבית הוריה מייד לאחר קבלת ההודעה. על דלת הבניין בשכונת ניות בירושלים תלו בני המשפחה שלט: "לכל האנשים הנפלאים שליוו אותנו לאורך כל הדרך יד ביד, אנו רוצים להתייחד עם זכרה של הודיה שלנו בחוג המשפחה הקרובה ביותר בשעות הבאות. אנא כבדו אותנו ובואו להיות אתנו מאוחר יותר. תודה, המשפחה". לבית המשפחה הגיעו כל העת חברים, קרובים ובני משפחה, שהיו איתם גם בכל שעות החיפוש.
בני משפחתה של הודיה, פרסמו אחר הצהריים הודעה ובה הודו לאלפי המתנדבים "שלא הפסיקו לרגע את החיפושים". בני המשפחה מבקשים גם להודות לכוחות הביטחון, מג"ב ומשטרת ירושלים שעשו, לדבריהם, עבודה נפלאה ולא חדלו ממאמצים עד לרגע הימצאה של הגופה.
הרב דוד שימחון, רבה של שכונת קריית יובל, הגיע לביתו הריק של אלי פימשטיין: "אנחנו המומים. התכוונו לערוך עצרת תפילה לשובה של הודיה חזרה הביתה - ובמקום זה אנחנו נאלצים ללכת לאבו כביר ולארגן את ההלוויה", אמר הרב בצער. מספר שכנים הניחו במקום נרות נשמה.
חברים וקרובים הביעו הלם ותדהמה על כך שהאב חשוד ברצח. הם תיארו אותו כ"אבא טוב", שהתייחס יפה לתינוקת ולאמה רוני. אלי פימשטיין עבד בגן הטכנולוגי במלחה בתחום המחשבים, לאחר שעשה הסבה מהנדסת כימיה אותה למד באוניברסיטה. לאחרונה פוטר מעבודתו והשתתף בקבוצות תמיכה שונות. גם המשפחה הקרובה מתקשה להאמין שהוא החשוד העיקרי ברצח.
נור עדיין לא אותרה
בתוך כך, גוברת ההערכה במשטרת מחוז ירושלים כי נור אבו טיר, בת החמש, הילדה השנייה שנעלמה בשבת בעיר, נחטפה בעקבות סכסוך משפחתי.
ניצב מיקי לוי אמר בעניין היעלמותה של נור, תושבת אום טובא, כי מדובר בחקירה מסועפת, וכ-600 מתנדבים מחפשים אחריה. ההערכה שמתחזקת במשטרה היא כי נור נחטפה על רקע סכסוך משפחתי, אך בינתיים אין קצה חוט בפרשה.