שתף קטע נבחר

נווה ים מחפש אלטרנטיבות

האם קיבוץ נווה-ים יהפוך ליישוב הוליסטי? נקודה למחשבה

נווה-ים נחשב כבר כעשר שנים כקיבוץ "על הפנים". בשנים האחרונות הוא מנוהל על ידי ועד ממונה וידע סערות לא קטנות. למרות הפרטה מלאה שעבר, נווה-ים רוצה להישאר קיבוץ בצורה כלשהי, ומחפש פתרון לבעיותיו.

אחת הבעיות היא הצורך בחידוש פני המקום ובנייה חדשה. צורך אחר הוא הגדלת האוכלוסייה, המונה כיום כ- 50 חברים. כמו כן, לקיבוץ חובות כספיים גדולים.

"ידיעות אחרונות" פרסם לאחרונה שנווה ים מצא פתרון יצירתי למצוקותיו: הקיבוץ יהפוך ליישוב הוליסטי. יו"ר הוועד המנהל, עמוס צוק, מסר שנווה-ים נמצא בשלבים מתקדמים של משא ומתן לחתימת הסכם עם עמותת "מקום למחשבה". "מדובר בקבוצה מגובשת של אנשים מאד רציניים, שמקיימים דרך חיים הוליסטית-אלטרנטיבית ורוצים לבנות מחדש את הקיבוץ" מספר צוק.

העמותה, לפי הפרסומים, תקים את מרכזה בקיבוץ, חבריה יבנו בו את בתיהם, ובתמורה תבנה העמותה בתים חדשים לחברי הקיבוץ ואף תדאג להם לתנאים סוציאליים ולתשלומי פנסיה.

בניגוד ליו"ר וועד הקיבוץ חברי נווה ים לא ממהרים להביע התלהבות. לחיבור כזה יש כל מיני משמעויות, והם עשויים למצוא עצמם במיעוט ביישוב עם אורח-חיים שלא ממש בחרו בו. ימים יגידו.

 

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
רוצים לשמר את המהות הקיבוצית
רוצים לשמר את המהות הקיבוצית
צילום: לע"מ
מומלצים