שתף קטע נבחר

עוגת מוס גבינה, שוקולד לבן ותותים

ליאור אדרי אוהב לשלב פירות טריים בטארטים ובעוגות ובמיוחד הוא אוהב תותים. עוגת מוס אוורירית עם שוקולד לבן

העוגות שאני הכי אוהב הן עוגות עם פירות טריים. גם טארטים, גם מוסים וגם עוגות פשוטות. היום נאפה, נקציף ונקפל עוגת מוס גבינה עם תותים. בהתחלה נאפה את הבסיס, לאחר מכן נכין את המלית, את המוס, נקרר היטב, נקשט ונגיש בגאווה.

חומרים:



לבסיס:

¾ 1 כוסות קמח
¼ כוס סוכר
170 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
2 ביצים
1 כף מיץ לימון
1 כפית מים

למלית תות:

2 כפות מיץ לימון
½ ק"ג תותים חצויים
½ 1 כפות קורנפלור
3/4 כוס סוכר
1 כפית ג'לטין
3 כפות מים רותחים

למוס גבינה:

150 גרם גבינת סימפוניה או נפוליון
250 מ"ל + 1/4 כוס שמנת מתוקה
3 חלמונים
8 כפות סוכר
40 גרם שוקולד לבן
1 כפית ג'לטין
2 כפות אייריש קרים, או ברנדי
2 כפות מים

כלים:

תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ

הכנה:

1. מכינים את הבצק: במיקסר, מערבבים את הקמח והסוכר. מוסיפים את החמאה ממשיכים לעבד עד לקבלת פירורים. מוסיפים את מיץ הלימון, הביצים והמים ומעבדים לבצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך חצי שעה.
2. מוציאים מהמקרר, מרדדים לעלה בגודל התבנית + השוליים. מניחים את הבצק המרודד בתבנית, מסדרים ומהדקים לתחתית ולשוליים. מניחים מעל נייר כסף ומעליו קטניות שישמשו כמשקולת כדי שהבצק לא יתנפח בזמן האפייה. אופים בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות צלזיוס במשך ½ שעה. מקררים.
3. מכינים את המלית: שוטפים את התותים. שמים במחבת עם הסוכר ומיץ הלימון, מחממים על להבה נמוכה עד שהסוכר נמס. מערבבים מדי פעם. מורידים מהלהבה, מוסיפים את הקורנפלור ומערבבים עד שהכל מתחבר. מחזירים ללהבה וממשיכים לבשל עד שהתערובת רותחת.
4. ממיסים את הג'לטין במים הרותחים, אם הג'לטין לא נמס, מביאים לרתיחה על באן מרי (סיר עם מים רותחים שמעליו מונחת קערה ובה הג'לטין והמים - כך הג'לטין יימס ולא יישרף). מוסיפים לתותים ומערבבים היטב.
5. יוצקים את המסה על הבצק ומעבירים למקרר.
6. מכינים את קרם הגבינה: מרתיחים ¼ כוס שמנת, יוצקים על השוקולד הלבן ומערבבים עד שהוא נמס.
7. מקציפים 250 מ"ל שמנת יחד עם 2 כפות סוכר לקצף רך, ומניחים בצד.
8. מקציפים את הגבינה עם 4 כפות סוכר במשך 5 דקות, מוסיפים את השוקולד המומס, ומניחים בצד.
9. מקציפים את החלמונים, עם 2 כפות סוכר, למסה בהירה ותפוחה. ממיסים את הג'לטין עם המים והברנדי, או האייריש קרים, כמו שהמסנו קודם, ומוסיפים לחלמונים.
10. מערבבים את החלמונים ותערובת הגבינה. מקפלים פנימה את הקצפת. יוצקים מעל התותים, מכניסים למקפיא לשעה ומעבירים למקרר לשלוש שעות לפחות. אם רוצים אפשר לקשט בעזרת תותים שלמים.

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים