שתף קטע נבחר

סקר אחרון: צמוד, עם יתרון קל לבוש

המירוץ לנשיאות בארצות הברית יוכרע כנראה ב"פוטו פיניש": מספר המדינות הצפות ממשיך להיות גבוה, והרבה מאוד תלוי במצביעיו של המועמד השלישי, ראלף ניידר שלוקח כ-5 אחוזים מהקולות

יממה לפני פתיחת הקלפיות, המירוץ לנשיאות ארצות הברית צמוד, צמוד מאוד: הסקר האחרון של רשת NBC מראה כי אל גור הצליח לצמצם את הפער מיריבו ג'ורג' וו. בוש, והוא עומד כעת על אחוז אחד בלבד.

בסקר, שנערך בין 1200 מצביעים פוטנציאלים, זכה בוש ב-47 אחוזים, גור ב-46 אחוזים ומועמד הירוקים ראלף ניידר ב-5 אחוזים. מסקנת הסוקרים: המרוץ הזה צמוד מאוד, וכל הפרש הוא בתחום הטעות הסטטיסטית. במילים אחרות - הכל פתוח.

במחנה גור חוששים מאוד מניידר, השואב ממנו קולות. עם זאת, אמרו 28 אחוזים מתומכיו כי ייתכן שישנו את דעתם ביום הבחירות (לעומת רק 10 אחוזים מתומכי גור ו-7 אחוזים מתומכי בוש).

מספר האלקטורים הצפים ממשיך להיות גבוה. המדינות ה"מתנדנדות" הן: מישיגן, אילינוי, אוהיו, פלורידה, מיזורי, וושינגטון, ויסקונסין, פנסילבניה וטנסי. סה"כ האלקטורים במדינות אלה הוא 159. (יש צורך ב-270 אלקטורים כדי לזכות).

גם המירוץ בניו יורק ממשיך להיות צמוד: הילרי קלינטון זוכה ליתרון של 3 אחוזים בלבד על יריבה הרפובליקני ריק לאזיו: 48 לעומת 45 אחוזים.

 

מאמץ אחרון

 

ג'ורג' וו. בוש ניסה לסחוף את פלורידה להצביע בשבילו ביממה האחרונה: בוש הופיע לפני קהל שיא של 15,000 בני אדם באורלנדו, וקרא להם שלא להפסיק לעבוד לדקה: "זה הולך להיות ספרינט עד לקו הסיום", אמר להם. זו הפעם השישית במסע הבחירות שבוש מגיע לפלורידה, ש-25 האלקטורים שלה נחשבים קריטיים.

המועמד הדמוקרטי אל גור "טייל" ביממה האחרונה בשלוש מדינות - ויסקונסין, פנסילבניה ומישיגן. "אתם מוכנים לנצח?" קרא לתומכיו במילווקי, "אם תעזרו לי - נעשה את זה". גור אמר לבוחריו: "אלו יהיו הבחירות הצמודות ביותר מאז קנדי נגד ניקסון ב-1960". ולעיתונאים אמר המועמד הדמוקרטי בחיוך: "אנחנו הולכים לנצח. אתם יכולים כבר לכתוב את זה".

 

פורסם לראשונה

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
בוש. היכונו לספרינט
בוש. היכונו לספרינט
קורביס סיגמה
גור. תכתבו את זה
גור. תכתבו את זה
צילום: רויטרס
מומלצים