אברטון נגד הסיטי: שניים סינים עם רייטינג גדול
סון ג'י האי ולי-טי ליין, שני הכדורגלנים הסינים באנגליה, ישחקו הערב זה מול זה כשאברטון תארח את מנצ'סטר סיטי. קהל של 300 מיליון צופים בסין אמור להעניק פרשנות חדשה למילה "רייטינג"
מנצ'סטר סיטי, קבוצתו של קשר נבחרת ישראל, איל ברקוביץ', תשחק היום (ד') ב'גודיסון פארק' שבליברפול מול אברטון (17:00,שידור מוקלט בערוץ חמש פלוס ב-19:00), במסגרת המחזור הראשון בשנת 2003 בליגה האנגלית הבכירה.
למרות שמדובר במשחק בין שתי קבוצות שאינן נמנות על הדרג העליון באנגליה, צפוי למשחק רייטינג עצום, וכמות האנשים שתצפה במשחק בטלוויזיה יכולה להיות הגדולה ביותר במשחק כדורגל אנגלי אי פעם. אחרי הכל, לא בכל משחק נפגשים שני שחקנים סינים זה מול זה.
סון ג'י האי מהסיטי ולי-טי ליין מה'טופי בויס' צפויים למשוך תשומת לב רבה במולדתם, סין, ולהושיב לא פחות מ-300 מיליון צופים מול מקלטי הטלוויזיה. עד שתישמע שריקת הפתיחה ב'גודיסון פארק' כבר ירד הלילה בסין, אבל הגאווה הלאומית צפויה להותיר אחוז מסוים של צופים ער, כפי שסון ג'י האי, שהגיע לסיטי מדאליאן הסינית תמורת שני מיליון ליש"ט, מספר: "כדורגל בסין זוכה לתשומת לב עצומה. קשה להעריך את הדחיפה שאני ולי הענקנו לכדורגל שם בכך שאנו משחקים באנגליה. מיליונים צופים בנו בטלוויזיה".
קצין העתונות של הסיטי, כריס בירד, התייחס למפגש הסיני הכפול: "אפשר לראות אנשים רבים בסין לובשים חולצות של הסיטי בגלל סון ג'י האי. הסקרנות והעניין כלפיו עצומים. לפני שהוא הגיע קיבלנו 25 בקשות לראיונות עם שחקנים בכל שבוע, ומאז שהוא איתנו אנו מקבלים 100 בקשות בכל שבוע".
לי טי ליין הגיע לאברטון בהשאלה לשנה כחלק מהחסות שמעניקה חברת התקשורת קייג'אן לקבוצה. העניין התקשורתי העצום שהוא מושך גרם לראשי הקבוצה להוסיף תרגום לסינית לאתר האינטרנט של הקבוצה. מיי ז'אנג מועסקת ע"י המועדון במשרה מלאה כמתורגמנית האתר: "אברטון הפכה לקבוצה הפופולרית ביותר בסין מאז שלי-טיי חתם. עתונאים ואוהדים טסו במיוחד מסין לליברפול לכבוד המשחק, שמפגיש את שני הסינים היחידים בליגה האנגלית. המשחק כבר קיבל את השם 'הדרבי של סין'".