שתף קטע נבחר

שוחט החליט לייבא מים מטורקיה

היבוא יהיה בהיקף של עד 25 מיליון מטר קוב בשנה. במקביל ליבוא יוקם מתקן התפלה נוסף בתפוקה קטנה יותר

שר האוצר והתשתיות אברהם שוחט, הודיע היום כי החליט לפתוח במו"מ עם ממשלת טורקיה, לגיבוש הסכם לרכישת מים. ישראל תבקש לייבא 15 עד 25 מיליון מטר/קוב מים בשנה, עם אופציה להכפלת כמות זו. ישראל מבקשת כי תקופת ההתקשרות בהסכם תהיה בין חמש לעשר שנים.
בזמנו פורסם כי דרגים מקצועיים במשרד האוצר מתנגדים ליבוא מים מטורקיה. לטענתם מאחר והדבר כרוך בעלויות נוספות הפוגעות בכדאיות הייבוא.
גם התאחדות התעשיינים מתנגדת לייבוא המים מטורקיה. ההתאחדות דרשה לפני מספר שבועות משוחט כי יאפשר לחברות ישראליות לספק 40 מיליון מטר/קוב של מים באמצעות התפלת מים מליחים ומי ים. התאחדות טענה כי בכך ייחסכו 150 מיליון שקל.
על פי תחשיב של התאחדות התעשיינים, עלות מים מותפלים היא 65 סנט למטר-קוב מים, ואילו עלות מים מיובאים תגיע ל- 85 סנט ויותר.
ביוני ביקרה בטורקיה משלחת ישראלית בראשות מנכ"ל משרד התשתיות יעקב אפרתי, ומנכ"ל חברת מקורות עמוס אפשטיין. במהלך הביקור השניים לטורקים כי ישראל מעונינת לרכוש מים בעלות של עד 70 סנט למטר-קוב, עלות הדומה למחיר מים מותפלים בישראל.
הטורקים מסרו כי יש ביכולתם להעמיד לצורך ייצוא מים לישראל כמות של 90 מטר-קוב של מים מסוננים מידי שנה, וכמות נוספת של 90 מיליון מטר-קוב של מים בלתי מסוננים.
השר שוחט החליט להקים ועדה בין משרדית שתגבש מכרז להובלת מים מטורקיה לישראל. במקביל, יפורסם מכרז נוסף להקמת מתקן להתפלת מים בכמות של עד 15 מיליון מטר-קוב בשנה. במכרז זה תוכל להשתתף חברת בת של מקורות ('מקורות ייזום ופיתוח') האמורה לקום כחלק מרפורמה ארגונית במקורות.
החלטה זו של שר האוצר משנה את המדיניות לפיה החליטה וועדת השרים לענייני כלכלה ביולי, לפיה חברות ממשלתיות דוגמת מקורות וחברת חשמל, לא תוכלנה להשתתף במכרז הבינלאומי להקמת מתקן גדול להתפלת להתפלת מי ים בסמוך לאשקלון. מתקן זה יפיק עד 50 מיליון מטר-קוב בשנה, ובהקמתו יושקע סכום של כ 150 מיליון דולר.
עובדי חברת מקורות הגישו עתירה לבג"צ נגד ההחלטה שאסרה על החברה להשתתף במכרז להקמת מתקן ההתפלה בסמוך לאשקלון.

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אניית משא. כמה יעלה מטר קוב מים מטורקיה? 70 סנט או 85 סנט?
מומלצים