שתף קטע נבחר

בנק פיבי תובע 100 מיליון שקל מזאבי

טוען: החברה, INPECOS משווייץ, נטלה מהבנק אשראי של 30 מיליון דולר; החברה חייבת גם כ-28 מיליון שקל לדיסקונט

בנק פיבי אנגליה הגיש היום (א') לבית-המשפט המחוזי בת"א תביעה (בסדר-דין מקוצר) בסך כ-101 מיליון שקל, כנגד חברת INPECOS משווייץ ואיש העסקים גד זאבי, שלטענת הבנק שולט בחברה. הבנק טוען, כי זאבי ערב לחובות החברה ולפיכך אחראי באופו אישי לתשלום החוב הנטען.

בנק פיבי טוען, כי אינפקוס קיבלה מהבנק אשראי בהיקף שהגיע ל-30 מיליון דולר ולא פרעה את החוב עד היום. אינפקוס ממוקמת בשווייץ ועוסקת בתחום תיווך עסקות נפט. לאחרונה פורסם כי החברה חייבת גם כ-28 מיליון שקל לבנק דיסקונט שהעמיד לה אשראי.

בכתב התביעה טוען הבנק, כי זאבי ערב לחובות החברה כלפי הבנק וחתם על כתב ערבות כלפי הבנק. הבנק טוען כי בפברואר 2000 נחתם הסכם בין פיבי לבין החברה לפיו הועמד לאינפקוס קו אשראי בגובה של עד 28 מיליון דולר. בחודש מאי 2000, נטען, נערך תיקון להסכם, לפיו הוגדלה מסגרת האשראי לאינפקוס והועמדה על 30 מיליון דולר. לטענת הבנק זאבי חתם על ערבות לחובה של אינפקוס בסכום שהוגבל ל-21 מיליון דולר.

בנק פיבי טוען, באמצעות עו"ד אלון פומרנץ, כי זאבי ביקש מהבנק לתת את האשראי לאינפקוס כשהוא מציג אותה כנשלטת על-ידו ומקבלת את האשראי באחריותו ובערבותו. עוד נטען, כי זאבי היה מעורב בכל פרטי ההתקשרות בין הבנק לאינפקוס וכן עמד בקשר עם הבנק לאחר שחלף המועד לפירעונו של האשראי, תוך הכרה מלאה בהיותו ערב ואחראי לפרעון החוב.

הבנק אף מציין בתביעה כי לשם הקטנת החוב של החברה, חילט הבנק בשנה שעברה פקדונות של אינפקוס ששימשו כבטוחה בסך של כ-9 מיליון דולר, ובכך קטן החוב כלפי הבנק. לטענת הבנק, הוא פנה לחברה ולזאבי בכתב ובעל-פה בדרישה לפירעון האשראי, אולם הדרישה לא נענתה ולדברי הבנק לא נראית כל כוונה ממשית לפרוע אותו בעתיד הקרוב לעין.

זאבי טרם הגיש בקשת רשות להתגונן מפני התביעה.

 

 

פורסם לראשונה

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
זאבי. ערב אישית לחוב
זאבי. ערב אישית לחוב
צילום: אייל פישר
מומלצים