שתף קטע נבחר

עוגת שוקולד "נמסיס"

לשוקוהוליקים – עוגת שוקולד טראפל עשירה ודקדנטית במיוחד, מהמפורסמות בעולם, הכי מבוקשת במסעדת "ריבר קפה" שבלונדון. המתכון המקורי נלקח מתוך ספר המסעדה, רב-מכר היסטרי בתחומו, ומובא כאן בגרסה קצת יותר רגועה ופחות "מושחתת"



חומרים (10-12 מנות):

5 ביצים
1/3 1 כוסות סוכר (300 גרם)
350 גרם שוקולד מריר מעולה, שבור לקוביות (חובה להשתמש בשוקולד עם 70% מוצקי קקאו לפחות)
225 גרם חמאה
½ כוס מים

כלים:

תבנית בקוטר 22 ס"מ ובגובה 5 ס"מ, משומנת ומרופדת בעיגול נייר אפייה משומן ומקומח.

הכנה:

1. מחממים את התנור לחום בינוני-נמוך (160 מעלות צלזיוס).
2. בקערת מערבל מקציפים את הביצים עם ½ כוס סוכר במהירות בינונית גבוהה במשך כ-10 דקות, עד שהתערובת נפוחה ובהירה, והיא משלישה את נפחה.
3. ממיסים את השוקולד עם החמאה מעל לסיר עם אדים.
4. בסיר בינוני, כבד ורחב מחממים את שאר הסוכר עם המים מעל לאש נמוכה, תוך ערבוב רצוף, עד שהסוכר נמס. מבשלים מבלי לערבב מעל לאש בינונית-נמוכה במשך 4-5 דקות, עד שהסוכר הופך לסירופ קל (לבדיקה: יוצקים מעט סירופ לצלוחית, ולאחר רגע בודקים אם הנוזל התעבה מעט). מסירים מהאש, יוצקים את תערובת השוקולד המומס לסירופ החם ומערבבים לתערובת חלקה, ומצננים בצד לחום חמים.
5. מקציפים שוב מעט את הביצים, ובהדרגה מוסיפים את תערובת השוקולד החמימה לתערובת הביצים וממשיכים להקציף במהירות נמוכה כ-30 שניות, רק עד שהתערובת אחידה.
6. יוצקים לתבנית ומניחים בתוך תבנית גדולה יותר. מניחים את שתי התבניות בתנור. יוצקים מים חמים בזהירות מהצד לתבנית הגדולה, כמעט עד לסוף גובה תבנית העוגה. אופים כ-30 דקות או עד שהעוגה יציבה כשנוגעים בה בעדינות. מוציאים את תבנית העוגה מהתבנית עם המים, ומצננים בתבנית צינון מלא על רשת. מעבירים סכין מסביב לשחרור ומניחים במקרר כמעט לכל הלילה. למחרת מחממים מעט את תחתית התבנית מעל ללהבה. הופכים, מסירים את הנייר, מחזירים למקרר לייצוב ל-30 דקות, והופכים שוב לצלחת הגשה.
אופן ההגשה: פורסים את העוגה כשהיא קרה (או קפואה) בעזרת סכין טבולה במים חמים ומנוגבת. מגישים כ-30 דקות לאחר הוצאתה מהמקרר.

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יסמין ואריה
פורסים את העוגה כשהיא קרה. נמסיס
צילום: יסמין ואריה
מומלצים