שתף קטע נבחר

סוזוקי מפתיעה בקטנה

היצרנית היפנית מצטרפת לחובבי איכות הסביבה ומציגה את ה-Twin - מכונית מיקרו היברדית. בינתיים רק ביפן

כולם יודעים עד כמה היפנים יעילים. כך שלא מפתיע היה לגלות השבוע כי אנשי ארץ השמש העולה התייעלו עוד יותר.

להתייעלות האחרונה קוראים Twin - רכב היברידי חדש, העושה שימוש במנוע חשמלי לצד מנוע בנזין. כמו בכל רכב היברידי, שילוב המנועים נועד לשפר את צריכת הדלק ולהפחית את זיהום האוויר. אלא שבמקרה של ה-Twin, מדובר בתוספת מוזרה למדי. זאת מאחר ומדובר במכונית מקטגוריית המיקרו, קטגורייה חסכונית יחסית, שבוודאי אינה מהתורמות הגדולות לזיהום.

מוזר לא פחות הוא העיצוב לו זכתה ה-Twin החדשה. בשונה מחברותיה לקטגוריה, זוכה המכונית החדשה לעיצוב צעיר, שובב ורענן. לא עוד קופסאות מיקרו יפניות מרובעות, אלא משהו שמזכיר גרסה מוקטנת של הקא המתוקה. בהתאם לקטגוריה, מדובר בעיצוב שנמתח על פני ממד אורך של 273.5 ס"מ בלבד. גם ממד הרוחב מסתכם ב-147.5 ס"מ בלבד וממד הגובה ב-145. בסיס הגלגלים של ה-Twin מסתכם ב-180 ס"מ - לא הרבה אבל מספיק למכונית דו-מושבית.

על ההנעה מופקדים כאמור שני מנועים. מנוע הבנזין בנפח 660 סמ"ק מייצר הספק מרבי של 44 כ"ס ומומנט מרבי של 5.8 קג"מ. אל אלה מצטרפים 6.8 כ"ס נוספים (5 קילווואט) ו-3.3 קג"מ שמייצר המנוע החשמלי.

בסוזוקי לא מפרסמים נתוני ביצועים, אך דואגים להדגיש כי המכונית הקטנה מסתפקת בליטר דלק אחד בלבד לכל 34 קילומטרים. לדברי סוזוקי, ה-Twin החדשה תשווק בשלב ראשון ביפן בלבד.

פורסם לראשונה

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
סוזוקי Twin...
סוזוקי Twin...
קטנה, אופנתית...
קטנה, אופנתית...
ומאוד חסכונית
ומאוד חסכונית
מומלצים