שתף קטע נבחר

עזרא הראל יצטרך לענות לשאלות המפרק

ביהמ"ש קבע: לפנחס רובין יש סמכות לחקור נושאי משרה לשעבר ברוגוזין; נדחתה טענת הראל כי על המפרק להגיש בקשה מיוחדת

עזרא הראל, בעל השליטה לשעבר בחברת רוגוזין-תעשיות ונושאי משרה נוספים שכיהנו בחברה בעבר ייחקרו על-ידי המפרק הזמני של החברה, עו"ד פנחס רובין. השופטת ורדה אלשייך קבעה כי למפרק הזמני יש סמכות לחקור את נושאי המשרה לשעבר, ואין כל אחיזה לטענת הראל ונושאי המשרה כי על המפרק להגיש בקשה מיוחדת לבית המשפט כדי לזכות בסמכות זו.

משמעות החלטת בית המשפט היא כי תוצאה אפשרית של החקירה עלולה להיות הגשת תביעה בידי המפרק כנגד בעלי השליטה. זאת, במקרה שייחשפו מעשים ומחדלים אסורים לכאורה של בעלי השליטה.

בנובמבר ביקש המפרק הזמני לזמן את נושאי המשרה לשעבר בחברה לשם מסירת מידע. המפרק רוצה לשאול שאלות על נכסי החברה, החברות-הבנות, ניהולן ועיסקאות שונות. זאת כדי להתחקות אחר כלל נכסי החברה, חובותיה, השקעותיה ופעילותה.

הבקשה הוגשה לאחר שהמפרק טען כי פניותיו לחלק ניכר מנושאי המשרה בחברה לא נענו. המפרק אף ציין כי הוא חש כאילו הוא מדבר אל הקירות. באחרונה ציין הראל ויתר נושאי המשרה כי הם מבקשים שיחקרו אותם באופן פומבי בבית המשפט.

בחודש שעבר הוציא בית המשפט צו פירוק קבוע כנגד רוגוזין. השופטת אלשייך קבעה כי נושאי המשרה בחברה יתייצבו מייד עם קבלת צו הפירוק במשרד הכונס הרשמי כדי למסור כל מידע שיידרש בנוגע לעסקי החברה.

כמו כן אישר בית המשפט באחרונה למפרק הזמני של רוגוזין למנות רו"ח חוקר שהוא מומחה לביצוע חקירה חשבונאית לצורך ביצוע חקירה מקיפה של ספרי החשבונות והפנקסים של רוגוזין. זאת כדי לסלק את הספקות וסימני השאלה הקיימים.

כנגד רוגוזין הוגשה בחודש יולי בקשת פירוק על-ידי אינווסטק חברה לנאמנות. אינווסטק טענה, באמצעות עו"ד דורון דן, כי רוגוזין לא שילמה למחזיקי האג"ח בחודש יוני האחרון את התשלום השנתי לשנת 2002 בסך של כ-26 מיליון שקל, וכי סכום החוב הכולל של איגרות החוב עומד על כ-96 מיליון שקל.

בתגובה להחלטת בית המשפט מסר דובר קבוצת הראל כי תמוה החשש העמוק של עו"ד פנחס רובין מקיום הליך חקירה פומבי לנושאי המשרה ברוגוזין. לדבריו, רובין מתחמק ממתן תשובה מדויקת על השאלה מדוע הוא מעדיף לחקור את נושאי המשרה בחדרי חדרים ורחוק מהעין הציבורית. זאת למרות שהנחקרים מסכימים להיחקר באופן פומבי בבית המשפט.

 

 

פורסם לראשונה

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הנהלה בחקירה
הנהלה בחקירה
מומלצים