הישראלי מוציא בממוצע 104 שקל על ארוחה במסעדה
כך עולה מסקר שערך מכון מותגים עבור מסעדת ברונו בת"א. מהסקר עולה, כי המאכל האהוב ביותר על הישראלים במסעדות הוא דגים וכי נשואים מוציאים סכום גבוה יותר על ארוחה מאשר רווקים
48% מהישראלים מוציאים על ארוחה במסעדה בין 51 ל- 100 שקל. כך עולה מסקר שערך מכון מותגים עבור מסעדת ברונו, במרכז עזריאלי.
ניתוח תוצאות הסקר, שנערך בקרב 505 מרואיינים בוגרים בנושא הרגלי הבילוי של ישראלים במסעדות, מלמד כי הישראלי מוציא בממוצע 104 שקל על ארוחה במסעדה. 23% מהישראלים מוציאים עד 50 שקל, 15% מוציאים בין 100 ל- 150 שקל, 9% מוציאים בין 151 ל- 200 שקל, 2% מוציאים כ- 200 - 250 שקל ו- 3% מוציאים על ארוחה מעל 250 שקל לאדם.
עוד עולה מהסקר, כי נשואים עם ילדים מוציאים סכומים גבוהים יותר מאשר רווקים ובני 35 – 44 מוציאים את סכומי הכסף הגבוהים ביותר.
לשאלה מהו המאכל האהוב ביותר על הישראלים במסעדות, ענו 16% שהם מעדיפים דגים, 9% מעדיפים סטייק, 8% פסטה, 6% שניצל, 5% סלטים, 5% בשר על האש, 4% שווארמה, 3% חומוס, 3% פיצה, 2% סושי ו- 2% עוגות ומתוקים.
30% מהנשאלים ציינו, כי הגורם המרכזי לקביעת מסעדה מועדפת הוא אוכל עממי בסגנון ביתי, 12% ציינו את המחירים הסבירים, 10% אוכל גורמה, 9% שרות יעיל, 7% ציינו את הקירבה לבית, נגישות ומקומות חנייה זמינים, 3% ציינוה את ההכרות עם בעל המסעדה ו-1% שף ידוע.