שתף קטע נבחר

היכל תרבות חדש בהרצליה

היכל האמנויות החדש והמשוכלל כולל שני אולמות וישמש אלטרנטיבה למשכן התל-אביבי

שנים ארוכות נאלצים תושבי הרצליה והסביבה להתחבר לצינור החמצן התרבותי של תל-אביב. לטובת הקולטורה הם עומדים בפקקים, נאבקים על מקום חנייה בעיר העמוסה ורצים הביתה מיד בתום המופע בניסיון לחסוך עוד שעת בייבי-סיטר. שנים שיוצרים העוסקים באמנויות הבמה בישראל – תזמורות קטנות, קבוצות תיאטרון עצמאיות, קבוצות פרינג' ובעיקר להקות וקבוצות מחול – מתמודדים מול מצוקה אמיתית של מחסור באולמות פנויים הבנויים לענות על צרכי המופעים השונים. היכל אמנויות הבמה החדש שייפתח ב-13 לחודש בהרצליה עתיד לספק מענה חלקי לשתי קבוצות האוכלוסיה.
בנייתו של ההיכל, הממוקם בבניין חיל האוויר בעיר, ארכה חמש שנים ועלות הקמתו נאמדת ב-10.5 מיליוני דולרים. סכום זה מומן בחלקו על-ידי עיריית הרצליה (4 מיליון דולר), שיזמה את הפרוייקט, ובחלקו על-ידי מפעל הפיס (6.5 מיליון דולר). המרכז - שישרת את כל אזור השרון - כולל את בית חיל האוויר, אולם מרכזי ובו 764 מקומות ישיבה, אודיטוריום נוסף ובו 250 מקומות ישיבה, פואייה רחב ובית קפה. מגרש חנייה גדול ובו 400 מקומות חניה יעמוד חינם לרשות הבאים. המבנה כולל גישה לנכים והאולם המרכזי מצויד במערכת שמע מיוחדת לכבדי שמיעה. ההיכל ישמש כביתו של אנסמבל תיאטרון הרצליה, שהוקם לפני שלוש שנים וזוכה להצלחה מרשימה, וכן כביתה של התזמורת הקאמרית הרצליה, שתפעיל במסגרת זו את עונת המינויים.

265 לילות בשנה

בשנים האחרונות עלתה לא פעם השאלה האם ישנה הצדקה בהקמת היכל תרבות גדול שההשקעה הכספית בו גבוהה בערים פריפריאליות הנושקות לערים הגדולות. יעל גרמן, ראש עיריית הרצליה, מאמינה שהתשובה חיובית. "העם שלנו צריך תרבות, זה עניין של הישרדות. הבניין החדש נותן מענה לכל צרכי התרבות של האזור. הוא לא מפואר אבל איכותי. יש בו איכות של תיאטרון עם מינימום של הדרה. הזמנים קשים ואחרי כל השנים בהן נאבקנו על פתיחת האולם - הפתיחה דווקא עכשיו מרגשת שבעתיים. תרבות נותנת לנו שאר-רוח שחסר לנו במציאות היומיומית, וזה מה שאנחנו מציעים כאן".
מנכ"ל ההיכל התחייב לקיים בו פעילויות תרבות ב-265 ימים בשנה. המופעים יימכרו כחלק מסדרות המנויים שהמקום יפעיל. במאה הימים הנותרים בשנה יועמד האולם הגדול בהיכל להשכרה, ובכך יפתח אפשרות ללהקות, אמרגנים ומפיקים שאינם יכולים לשלם את מחירי השכרת המשכן לאמנויות הבמה בתל-אביב (מחיר השכרת המשכן על 1,700 מקומות הישיבה שבו עומד על למעלה מ-6,600 דולר לערב, ועד לסוף השנה הנוכחית - 90 אחוז מהערבים מוזמנים) וכן למופעי מחול שאינם מצליחים למצוא תאריך פנוי בסוזן דלל (עד לסוף השנה הנוכחית - 80 אחוזים מהערבים מוזמנים. השכרת האולם לערב נעה בין 500 דולר לקבוצות מחול עצמאיות לבין 800-1500 דולרים לקבוצות הנתמכות על-ידי המדינה ומפיקים פרטיים).
הפתיחה הרשמית, שהיתה אמורה להתקיים מחר (יום ה'), תתקיים ב-13 לחודש, בשל מספר ליקויים שנתגלו במבנה ובשל כך מונעים הנפקה מיידית של טופס אכלוס. ההיכל מציג תכניה סגורה לחודשיים הקרובים, הכוללת מופעי תיאטרון של התיאטראות הרפרטואריים וקבוצות תיאטרון עצמאיות, מופעי מחול (ביניהם של להקת המחול הקיבוצית, להקתה של ענבל פינטו, להקת בת-שבע ואנסמבל בת-שבע) קונצרטים של מלאכי המוזיקה, התזמורת הסימפונית ראשל"צ, והקאמרית של הרצליה, מופעי סטנד-אפ, מופעים לילדים ומופעי מוזיקה קלה.

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הזמנה לפתיחה. הקץ לפקקים?
צילום ארכיון
יעל גרמן. "צריך תרבות"
צילום ארכיון
לאתר ההטבות
מומלצים