שתף קטע נבחר

בריטניה: השטפונות יעלו 2 מיליארד דולר

חברות-הביטוח, השקועות עד לצווארן בתביעות, צפויות להעלות דמי-ביטוח

השטפונות שאירעו השבוע בריטניה מאיימים להטביע חברות-ביטוח.

השטפונות, שהיו הקשים ביותר מזה 50 שנה - תריסר הרוגים - יעלו כ-1.4 מיליארד ליש"ט (2 מיליארד דולר) לחברות-הביטוח.

זו הערכתה של חברת דירוג-האשראי Standart & Poors (פעילות עולמית שמרכזה בארה"ב). הערכה זו מבוססת על עלותו הביטוחית של של אירוע-הסערה שהתרחש לפני 13 שנה - אשר היה פחות קשה מזה שהתחולל השבוע.

באירוע של הימים האחרונים נפגעו תשתיות-תעבורה (מסילות-ברזל ודרכים), ושטחי-קרקע גדולים ואף כפרים הוצפו במים אדירים. אירועים-מסחריים רבים בוטלו, פעילות שגרתית הופחתה במידה רבה.

אם לא די בנזקים הללו, יש גם משמעות שלילית מבחינת ענף-הביטוח עצמו. חברות-ביטוח אחדות מתקשות לחדש עסקאות - כי חלק ניכר מן המבוטחים אינו מצליח להשיג את הכסף הדרוש; ויש חברות (בעיקר סוכנויות קטנות) העלולות להגיע לפשיטת-רגל.

חלק ניכר מן הנכסים שנפגעו מצוי עדיין מתחת לכמויות גדולות של מים, ובמקומות אחרים יש בוץ כבד; לכן, חברות-הביטוח רחוקות ממצב של יכולת (אפילו חלקית) להעריך ישירות את העלויות של האירוע האחרון.

בכל-זאת, מומחי-ביטוח מעריכים כי החשבון הסופי יהיה "בערך שליש פחות מן האסון של 1990" - אשר עלה בערך 2.2 מיליארד ליש"ט.

חברת S&P מעריכה כי צפויה העלאה רבתי של דמי-הביטוח. גם על-ידי חברות (כמו CGNU שהיא חברת-הביטוח הגדולה ביותר בבריטניה) אשר הגבילו את חשיפתן באמצעות גידור-פיננסי וחיתום-משנה ועוד שיטות.

חברת-הביטוח CGNU הודתה כי היא שוקלת "להעריך-מחדש את מדיניות דמי-הביטוח (הפרמיות) שישלמו מבוטחים באזורים מועדים-לפורענות"; ועוד ציינה כי היא מתכוונת להציע את "התערבותה המקצועית בהכנת אמצעים ומנגנונים להגנה בפני שטפונות בעתיד".

רשות איכות-הסביבה הבריטית הפיצה 174 אזהרות-הצפה לחודשים הקרובים, מתוכן 25 הוגדרו כ"קריטיות".

 

 

פורסם לראשונה

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
טובעים תחת תביעות-ביטוח
טובעים תחת תביעות-ביטוח
ארכיון YNET
מומלצים