הרצליה: היכל בלי תרבות
היכל אומנויות הבמה החדש של הרצליה לא נפתח במועד שנקבע. הצופים לא ידעו
היכל אומנויות הבמה החדש של הרצליה אמור היה להיפתח חגיגית בשבוע שעבר. בנייתו ארכה 5 שנים והושקעו בו 7 מיליון דולר. לוח אירועים צפוף היה אמור לצאת לדרך, עם הצגות, קונצרטים, ומופעי מחול ובידור. אלפי אנשים הצטיידו בכרטיסים והתכוננו לראות מופעים קרוב לבית, בהיכל החדש.
אבל ההיכל לא נפתח במועד שנקבע. הסיבה: לא התקבל אישור מכבי האש.
רוב ציבור קוני הכרטיסים כלל לא שמע על התקלה. עשרות אנשים שהגיעו למופע דואט עם שלומית אהרון ויבגני שפובלוב בערב שישי גיששו את דרכם באפלה, מנסים למצוא את האולם החדש והחגיגי בלא הצלחה. התאכזבו גם ילדים והוריהם, שהגיעו למחרת, בשבת בבוקר, להצגת המחול פטר והזאב עם להקת המחול הקיבוצית, התאכזבו גם אלה שקנו הכרטיסים להצגה העבד של תיאטרון גשר.
הנזק הכספי שנגרם לצופים ולקוני הכרטיסים אולי אינו חמור כל-כך: הכרטיסים כוחם יפה למועדים חדשים, ומי שמתעקש - יכול לקבל בקופה את ההחזר. אבל הקונים בזבזו זמן ועצבים, חלק אף הזמינו שמרטף לילדים לשעות הערב. ההפסד הגדול ביותר נגרם להפקות השונות, שהיו יכולות להעלות את המופעים במקומות אחרים, וזאת בתקופה כה קשה לתיאטרון ולתרבות בישראל.
קיבלנו הודעה על ביטול המופע 24 שעות לפני המועד, אומר מפיק המופע דואט, קיקי רוטשטיין, וכבר לא היתה כל אפשרות להעלות אותו במקום אחר. אני מעריך שנגרם לנו הפסד של 100 אלף שקל לפחות. דן רודולף, מנכ"ל להקת המחול הקיבוצית, ש-3 הופעות שלה בוטלו, כועס במיוחד על שלא יידעו את הקהל על השינויים ועל כך שמעלו באמון של הצופים שלנו.
ומה אומרים בהיכל? תיקון התקלות שמכבי האש הצביעו עליהן ייערך בימים הקרובים ולאחר מכן תתקיים בדיקה נוספת שבעקבותיה אמור להתקבל האישור. יש לציין כי מכבי האש הודיעו לנו כי לא יתנגדו שנקיים פעילות בהיכל, ולמרות זאת החליטה ראש העיר יעל גרמן לא לקיים פעילות כל עוד לא נחתם טופס 4 כדין.
בנוסף למודעות שפרסמנו בינתיים בעיתונים אנו מודיעים טלפונית לכל רוכשי הכרטיסים על הדחייה ומאפשרים להם לבחור תאריך חלופי או לבטל את הזמנתם.