סייף: תומר אור זכה במלגה של הוועד האולימפי
יקבל 700 דולר בחודש על פי החלטת הוועד האולימפי הבינלאומי. אור: "חלק מהמלגה תופרש למאמני האישי"
הסייף הישראלי, תומר אור, זכה במלגה היוקרתית של הוועד האולימפי הבינלאומי ממנה כבר נהנים אודי גל וגידי קליגר.
אתמול (א') חתמו הוועד האולימפי ואור על הסכם במסגרתו יהנה ממלגה חודשית מהוועד האולימפי הבינלאומי עד לתחילת המשחקים האולימפיים באתונה באוגוסט 2004.
המלגה, המוענקת למספר מוגבל של ספורטאים, נחשבת לאחת ממלגות הספורט היוקרתיות ביותר בעולם ומוענקת לספורטאים המוכרים על ידי הוועד האולימפי הלאומי שלהם כבעלי פוטנציאל הישגי גבוה.
גובה המלגה עליה חתמו הוועד האולימפי בישראל והסייף תומר אור עומד על 700 דולר לחודש, ובמצטבר יקבל אור כ-12.5 אלף דולר עד לפתיחת המשחקים האולימפיים באתונה.
בחתימה על הסכם המלגה הדגיש יו"ר הוועד האולימפי, צבי ורשביאק: "קבלת המלגה מהווה הכרה שלנו ביכולותיו של תומר, הן כספורטאי והן כאדם המייצג את הערכים האולימפיים".
אור הודה לוועד האולימפי על האמון שהוא רוכש לו והבטיח שיעשה ככל שביכולתו כדי לעמוד בציפיות, והוסיף כי הוא מאמין שהגיע לרגע זה לא מעט בזכות מאמנו האישי, אודי כרמי, המסייע לו בהכנותיו לקראת המשחקים האולימפיים ולכן, מתוך 700 הדולרים המוענקים לו מדי חודש יפריש 300 דולר כתוספת לשכרו של המאמן.