שתף קטע נבחר

מתוק וכשר לפסח: לא רק קוקוס ובוטנים

בשנים האחרונות חלה צמיחה בצריכת קינוחים כשרים לפסח. אחת הסיבות היא המהפכה בתחום הטעם - לא עוד עוגיות קוקוס ובוטנים מסורתיות אלא עוגות ומאפים משובחים. למרות המיתון, החברות צופות עלייה במכירות לעומת פסח שעבר

עד לפני מספר שנים התאפיין פסח התאפיין במוצרים מסורתיים ויבשים ופחות טעימים מהמוצרים הרגילים. אלא שבשנים האחרונות השקיעו יצרני המאפה והקונדיטוריות מאמצים טכנולוגיים כדי להשביח את טעמם של המוצרים הכשרים ולדאוג שיהיו זהים ככל שניתן למוצרים הרגילים שנמכרים במשך השנה. בשנים האחרונות חלו שינויים בהרגלי צריכת הקינוחים הביתית לפסח שהביאו לצמיחה בתחום המאפה, ויותר צרכנים מעדיפים לקנות דברי מאפה כשרים המיועדים לאירוח במהלך החג.

הציבור עדיין לא החל במסע הקניות לפסח, ובדרך כלל מציפים הצרכנים את רשתות השיווק כשבוע לפני החג. אברהם קרינגל, משנה למנכ"ל אסם, מסר כי המכירות בחודש שלפני פסח (הכוללות מוצרים כשרים לחג) שוות ערך למכירות בחודש רגיל.

לדבריו, מכירות המוצרים הכשרים לפסח מגיעות בדרך כלל לכ-50% מכמות המוצרים הנמכרת בחודש רגיל, אך יש לקחת בחשבון את העובדה שחלק מהציבור אוגר מוצרים לא כשרים לפני כניסת החג. השנה מושפעת המכירה גם מהקנייה המוגברת של מוצרים, כתוצאה מהחשש מהמלחמה בעיראק. קרינגל מעריך, כי למרות המיתון, צפוי גידול של לפחות 10% במכירת מוצרי החג, לעומת פסח 2002. עיקר הגידול צפוי במכירות חטיפים, עוגות ומאפה, נסקפה ומרקים.

סל המוצרים הכשרים לפסח של חברת אסם כולל כ-200 מוצרים. החידוש שמציעה החברה בתחום העוגות הוא עוגת בראוניז פאדג כשרה לפסח ב-16 שקל. מארזי עוגות זוגיים נמכרים בכ-21 שקל. זאת, בנוסף לעוגות הכשרות שנמכרו גם בשנים שעברו: עוגת שיש, שוקו צ'יפס, עוגת שוקו עם קוקוס, עוגת שוקולד ועוגת קוקוס עם ריבת חלב. כמו כן, מציעה החברה עוגיות כשרות בטעם קוקוס, בוטנים, עוגיות שומשום ממולאות תמרים, קוקוס במילוי תמרים ועוגיות אגוזים מצופות בשוקולד.

אסם מייצאת השנה מוצרים כשרים לפסח בלמעלה מ-6 מיליון שקל וצופה גידול של 15% בהיקף המכירות לחו"ל, לקראת פסח 2003.

 

עלית: נגמר המלאי במחסנים

 

בעלית צופים עלייה של 20% במכירות בחודש הנוכחי, לעומת חודש רגיל. "נשארנו בלי מלאי של מוצרים כשרים לפסח במחסנים", אמרה ל-ynet שירלי פינגרמן-רוכל, מנהלת השיווק של יחידת המאפה בעלית. "פסח יהיה שונה מראש השנה מבחינת התנהגות הצרכנים, כיוון שערב החג נופל על אמצע השבוע. בראש השנה, אנשים לא עשו ארוחת חג מיוחדת על רקע המיתון והמלחמה אלא ערכו ארוחת שישי קצת מעבר לרגיל".

עלית השקיעה מאות אלפי שקלים בפיתוח מוצרים ובהיערכות לקראת החג. פינגרמן-רוכל מוסרת כי מדי שנה, בתקופה שבין פורים עד פסח, כ-65% מהציבור מפסיק לרכוש מוצרי חמץ ובתקופה זו יש ירידה קבועה בצריכת החמץ. לדבריה, מסוף השבוע צפויה עלייה חדה בקניות של מוצרים כשרים לפסח. עוד מסרה פינגרמן-רוכל, כי החודש שלפני פסח ואחריו, זו התקופה החזקה ביותר מבחינת מכירות החברה.

עלית מציעה חמישה סוגי עוגות חגיגה כשרות בטעמים שוקולד, קוקוס, שוקולד במילוי קרם שוקולד, קוקוס במילוי ריבת חלב ועוגת הדרים. כמו כן, מציעה החברה ארבעה סוגי עוגיות, סהרון וניל, פתי בר, עוגיות סנדביץ' ועוגיות קוקוס במילוי תמרים כשרות לפסח. גם הלהיט האחרון של עלית, שוקולטה, מוצע בגרסת כשר לפסח וכך גם הוופלים במותג רבע לשבע. מחיר העוגות נע בין 13 ל-20 שקל ומחיר העוגיות בין 10 ל-15 שקל.

רשת הקונדיטוריות רולדין השקיעה השנה כ-50 אלף שקל בפיתוח מוצרים לפסח. קובי חקק, מנכ"ל הרשת, מסר כי מדי שנה בפסח נרשם גידול של כ-40% במכירות לעומת שבוע רגיל.

רולדין מציעה כ-40 סוגים שונים של עוגות ומאפים כשרים לפסח המתאימים להגשה ואירוח ביניהם עוגות מוס בטעם נוגט, קפוצ'ינו, טריקולד, לימון, גבינה, פרג, סיידר תפוחים ועוגיות בטעמים קוקוס, אמרטו, בוטנים וקינמון. מחיר העוגות 60-80 שקל ומחיר העוגיות 27-40 שקל.

יצרנית המאפים בונז'ור תסגור את סניפי החברה בפסח, אך היא מציעה עוגות לה גאטו כשרות לשוק המוסדי. העוגות בטעם מוס וולקאנו, שוקולד ומרנג אגוזים, סברה שוקולד ותפוז, קפוצ'ינו, מרנג לימון, שוקולד קוקוס, תפוחים בקרם קינמון וכן פאי בטעם שוקולד, לימון, אגס אפרסק ואגוזים.

יצרנית הממתקים כרמית יוצאת עם אריזות חדשות וכשרות של המותג אגו - אצבעות ופלים מצופות שוקולד במילוי קרם אגוזים וקוקוס. החברה מציעה אריזת 130 גרם ב-7-8 שקלים.

גם פילסברי משיקה סדרת עוגות, רולדות, טורטים, עוגות מוס, עוגיות ולחמניות כשרים לפסח. רולדת בלק פורסט, טורט ריבת חלב, מוס מוצארט ועוגת גבינה ב-27-60 שקל, עוגיות נילס קוקיס ב-18-25 שקל ולחמניות בייגל ב-2 שקלים עד 20 שקל.

 

 

 

פורסם לראשונה

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
עלית. מוצרי חגיגה לחג
עלית. מוצרי חגיגה לחג
אסם. 200 מוצרים
אסם. 200 מוצרים
כרמית. קדבורי לא כשר
כרמית. קדבורי לא כשר
מומלצים