שתף קטע נבחר

הירוקים חוזרים

שלושה סלטים קצת שונים ומאוד טעימים ב-20 דקות עבודה: לוביה עם תרד ונענע, שומר עם תפוזים ואגסים עם גבינה

חורף שלם זנחנו אותו, את הסלט. התעלמנו בגסות מכל מה שצבוע ירוק בתפריט, וחלפנו במהירות על פני מדפי החסה בסופר. כשירדו הטמפרטורות והשמיים התכסו בעננים, העגבניה קיבלה טעם של פלסטיק והמלפפון עשה לנו קר בשיניים.

אך קצנו במאכלי חורף. השרב הפתאומי שתקף אותנו במשך השבוע האחרון הזכיר שהקיץ ממש בפתח, ואין דבר מעצבן יותר מניסיון כושל ליהנות ממרק חורפי, או להזיע מעל תבשיל קדירה מהביל.

זה היה אך טבעי שהתערובת הירוקה הזו תעשה לנו קאמבק. פחות או יותר בעונה הזו של השנה, מככב לו במסעדות בישראל סלט מזן חדש. בשנות השמונים טבענו בסלט וולדורף - שידוך מוזר, אך טעים למדי של מיונז ותפוחי עץ. בשנות התשעים צץ לו מאחורי כל עץ רענן הסלט היווני - הררים של זיתים, גבינה בולגרית וחסה. הו, כמה חסה הייתה שם. בעשור הנוכחי, כל מסעדן מנסה להתחכם, ואנחנו רק נהנים מזה. מיום ליום, הסלט נהיה כה ביזארי, שקשה כבר להבדיל בין המנה הראשונה לקינוח. אבל למה מה לא בעצם? מתאימה לנו הערבוביה הצבעונית הזו בצלחת, גם כמנה עיקרית בארוחה לא מחייבת, וגם סתם בתור תוספת. זה מרענן, לא משמין, ולא פחות חשוב - מוכן ברגע.

השבוע נכין סלט לוביה, תרד ירוק ונענע, סלט של שומר ותפוזים, וסלט של אגסים מסקרפונה ואגוזי מלך.

 

סלט לוביה, תרד ונענע

 

אחת ולתמיד: לוביה היא השעועית הזו עם העין השחורה באמצע. היא קטנה ועדינה יותר מהשעועית הרגילה של החמין. אבותינו הביאוה ממצרים. על כן, נהגו בה בכבוד הראוי.

 

כמה זמן: 20 דקות לחגיגה

 

 

 

חומרים:

 

1 כוס לוביה

2 כוסות מים

חבילת תרד טורקי צעיר

צרור קטן של נענע

 

לרוטב:

 

2 כפות מיץ תפוזים

1 כף מיץ לימון

מעט צ'ילי

½ כפית דבש

½ 1 כפות שמן זית

מלח, פלפל

 

הכנה:

 

1. מרתיחים מים בקומקום חשמלי (כי זה פשוט מתחמם יותר מהר). מבשלים את הלוביה עם המים כ-15 דקות. הלוביה צריכה להיות רכה ונעימה למאכל. רצוי לטעום, שלא יצא פירֵה. שוטפים במים קרים ומסננים היטב.

2. בינתיים: מנערים בצנצנת את כל מרכיבי הרוטב. מפרידים את עלי הנענע מהגבעולים.

3. כשהלוביה מוכנה, מערבבים עם הנענע והתרד. יוצקים מעל את הרוטב.

 

סלט שומר ותפוזים

 

שומר זה הירק המשונה הזה, שנראה קצת כמו חמת חלילים בצבע ירוק. רצוי לקנות את הפקעות שנראות מעט כבדות ביחס לגודל שלהן, כי הן עסיסיות יותר. ירקן אחד אמר לי פעם שכדאי לקנות רק את הפקעות הצרות ולא את העגולות, אבל אני לא ממש מבדיל ביניהן.

 

כמה זמן: 1/4 שעה גג

 

 

 

חומרים:

 

2 תפוזים בינוניים

2 פקעות שומר

כמה ענפים של נענע

כ-20 זיתים שחורים מגולענים

3 כפות שמן זית

מלח, פלפל

 

הכנה:

 

1. מפלטים את התפוז: חותכים לו את הכיפה כדי שיעמוד בשקט. בעזרת סכין קטנה וחדה מורידים את הקליפה עם הקרום הלבן והמריר. כשאין יותר קליפה חותכים את הפלחים מהחוץ כלפי פנים, עד שמתקבלת מן מניפה.

2. מקלפים את השכבה החיצונית של השומר. ופורסים אותו דק. אם יש לכם בבית מנדולינה (שזו מן פומפייה שפורסת), החיים שלכם יהיו הרבה יותר קלים.

3. מערבבים את כל מרכיבי הסלט, ומתבלים בשמן זית, מלח ופלפל.

 

סלט אגסים, גבינת מסקרפונה ואגוזי מלך

 

 

כמה זמן: רבע שעה, ולא דקה יותר

 

 

 

חומרים:

 

1/2 כוס אגוזי מלך שבורים

100 גרם גבינת מסקרפונה

כף מיץ לימון

4 כפות שמן זית

2 אגסים

מלח, פלפל

חבילת עלי בייבי מוכנים לסלט

 

הכנה:

 

1. במחבת כבדה קולים את האגוזים עד שמזהיבים קלות.

2. בינתיים: מסירים את העוקץ והגרעינים מהאגסים ופורסים דק.

3. מוסיפים את האגוזים, מיץ הלימון, השמן, המלח והפלפל, לגבינה ומערבבים עד שהיא מוקצפת מעט.

4. מערבבים מחצית מתערובת הגבינה עם העלים הירוקים, מניחים מעל את האגסים ויוצקים את שארית הרוטב.

 

 

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים