שתף קטע נבחר

לידות מחזקות עצמות האישה

מחקר חדש: לידה שומרת על העצמות. ככל שעולה מספר הצאצאים – כך גדלה ההגנה מפני שברים באגן האופייניים לגיל המעבר

שברים באגן הינם מנת חלקם של נשים רבות בגיל המעבר, הסובלות מבריחת סידן. עתה מגלה מחקר חדש שכלל 10,000 נשים כי לידה תורמת לשמירה על העצמות ולמניעת שברים. המחקר שפורסם בכתב העת Journal of Bone and Mineral Research מצא כי אלו אשר ילדו לפחות צאצא אחד הפחיתו את הסיכון לשבר באגן מאוחר יותר, בהשוואה לאלו שלא ילדו מעולם. עוד מצאו החוקרים כי ככל שעלה מספר הצאצאים, כך גדלה ההגנה על העצמות.
"אנו לא מצפים כי האישה תשנה את דעתה באשר לאפשרות הלידה" כתבה האנדוקרינולוגית ד"ר תרסה הילייר, אשר עמדה בראש צוות החוקרים במרכז לחקר הבריאות שבאורגון ארה"ב, "עם זאת אנו מקווים כי תוצאות המחקר יעבירו מסר חשוב לנשים שאינן מתכננות ללדת". לחוקרים עדיין לא ברור איזה גורם בהריון מביא לשינוי בצורת העצמות. מה שברור עתה הוא שהעצמות אכן מתחזקות, יחד עם מספר שרירים התומכים באגן ומפחיתים את הסיכון לשבר.
המחקר החדש כלל כאמור קרוב ל- 10,000 נשים בתקופת הבלות, בגילאי 65 ומעלה. אלה חולקו לשתי קבוצות: אלו אשר ילדו צאצא אחד או יותר, ואלו שנותרו ללא ילדים. החוקרים מדדו את צפיפות העצם במותניים, אגן ועמוד השידרה, ותשאלו את האישה באשר למגוון גורמים באורח חייהם. בנוסף ציינו החוקרים את רמת הפעילות הגופנית של האישה לפני גיל 25, ההיסטוריה המשפחתית של שברים, הרגלי עישון, תרופות, מחלות ומספר שעות הישיבה והשכיבה ביום. גורמים אלו עלולים להשפיע על בריאות העצם.
עתה תיעדו החוקרים אירועים בהם סבלו הנבדקות משברים. החוקרים מצאו כי לנשים אשר ילדו היה סיכוי נמוך ב- 44 אחוזים ללקות בשברים, לעומת אלו שנותרו ללא ילדים. הסיכון לשבר בעמוד השידרה או במותן נותר שווה בשתי הקבוצות, וכך גם צפיפות העצם. "המסר החשוב בממצאים אלו הוא שעל הנשים לתת את הדעת לבריאות העצם בתחילת שנות הפוריות" כתבה פרופ' הילייר, "על הנשים ורופאיהן לקחת בחשבון את עבר הילודה בתוכניות המנע הרפואיות".

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עמית שאבי
יותר צאצאים - פחות שברים
צילום: עמית שאבי
מומלצים