למה ישראל הפכה לגן-עדן לזייפנים
עו"ד עופר פיינשטיין: בעיות כוח אדם של משטרת ישראל, וכן חקיקה אומללה ועונשים מגוחכים של בתי המשפט, אינם מהווים גורם הרתעה לזייפנים
ישראל היא גן-עדן לזייפנים, ונמצאת בין המדינות המובילות בעולם בזיופי מוצרים, כמו בגדים, נעליים, מוצרי טואלט וקוסמטיקה, לבוש ודיסקים. כך אומר עו"ד עופר פיינשטיין, המייצג מספר חברות מקומיות ובינלאומיות במלחמתם נגד הזייפנים.
לדברי עו"ד פיינשטיין, מספר גורמים אחראים לפריחת הזיופים בישראל, כשהעיקריים הם בעיות כוח אדם של משטרת ישראל, וכן חקיקה אומללה ועונשים מגוחכים של בתי המשפט, שאינם מהווים גורם הרתעה, כדבריו.
יחידת הקניין הרוחני במשטרת ישראל מונה כ-10 שוטרים בלבד. לדברי עו"ד פיינשטיין, שוטרים אלה מנוסים ועושים את עבודתם נאמנה, אך אינם מסוגלים לטפל בכל מקרי הזיופים.
העונשים המקובלים בישראל על עבירות של זיופים הם קנסות, וכמעט שאין מופעלים עונשי מאסר בפועל. בנוסף, אומר פיינשטיין, כמעט ואין אפשרות לפיצוי כספי, שכן הזייפנים מציגים עצמם כחסרי כול, ואין ממי לתבוע את הנזקים הכספיים.
במדינות מתוקנות, אומר פיינשטיין, עבירה על חוקי הקניין הרוחני נחשבת לעבירה חמורה, והזייפנים נענשים בעונשי מאסר ארוכים.
פיינשטיין מוסיף, כי החברות הנפגעות שוכרות חוקרים פרטיים בעלות של עשרות אלפי שקלים. אולם גם לאחר שמוצגות הוכחות חותכות בבתי-המשפט, וגם לאחר שמוצרים מזוייפים נתפסים, בתי-המשפט מקבלים החלטות, שאינן מרתיעות.