שתף קטע נבחר

ארתור מילר ביטל הגעתו לישראל

המחזאי האמריקני בן ה-88 נאלץ לבטל את הביקור בשל סיבות בריאותיות. את פרס ירושלים יקבל בשמו שגריר ארה"ב בישראל

המחזאי והסופר האמריקני הנודע ארתור מילר נאלץ לבטל את הגעתו לישראל בשל סיבות בריאותיות. מילר, שהיה אמור לנחות מחר בישראל לרגל קבלת פרס ירושלים המוענק מדי שנתיים במסגרת יריד הספרים הבינלאומי, הודיע הבוקר על הביטול באמצעות סוכנו. מהיריד נמסר בתגובה: "אנחנו מאוכזבים, אבל אסור לשכוח שמדובר באדם בן 88 במצב בריאותי רופף. עד עכשיו קיווינו שהוא יצליח לעמוד במסע, אבל סם כהן, הסוכן שמייצג אותו בניו-יורק התקשר למנכ"ל יריד הספרים, זאב בירגר, ואמר שלצערו הוא לא יוכל להגיע".

טקס חלוקת הפרס, במהלכו אמור היה מילר לקבל את אות ירושלים, נדחה בשל ביטול הביקור ויתקיים ביום חמישי בשעה 20:00 בעיריית ירושלים. את הפרס יקבל בשמו של מילר שגריר ארה"ב בישראל, דן קרצ'ר.

חבר השופטים, שהחליט להעניק את הפרס למילר עבור מכלול יצירותו שכוללת בין היתר את "כולם היו בני", "מותו של סוכן" ו"ציד המכשפות", כתב בנימוקיו: "הפרס מוענק לסופר שהיטיב לבטא ביצירתו את נושא חירות האדם בחברה. על כל מה שכתב במהלך שנות יצירתו ועל כל מה שעשה למען הכלל, על עמידתו לצד האדם הקטן והאינדיווידואלי והעמדתו במרכז, אנו מעניקים לו את הפרס לנושא חירות האדם בחברה". היום ינחת בישראל הסופר האיטלקי ארי דה לוקה שמגיע כאורח היריד המתקיים זו השנה ה-21 בירושלים.

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מילר. לא יגיע
מילר. לא יגיע
מומלצים