שתף קטע נבחר

חדש: טיפול בגלי רדיו לתיקון ראייה

באמצעות גלי רדיו משנה המכשיר החדיש את קמירות העין ומאפשר תיקון הפרעות ראייה מקרוב. המשווקים: הטיפול אינו מכאיב ובטוח מהלייזר. החל מהיום מתבצע הניתוח לקהל הרחב בישראל

הבעיה מתחילה בעשור הרביעי: היד נראית "קצרה מידי", והעיניים שעד כה הפליאו בחדותן כבר מתקשות לעקוב אחר השורות בספר. רוחק ראייה תוקף רבים מבני הארבעים ומעלה, אשר נזקקים למשקפי קריאה בשל אובדן יכולת המיקוד לראייה מקרוב. עד כה שימש מכשיר הלייזר לתיקון הראייה, אולם מכשיר חדש מבטיח להביא לתיקון הראייה בזמן קצר ובאופן בטוח מהלייזר.
רוחק ראיה הוא מצב בו החלק הקדמי של העין שטוח מידי. עין צעירה מצליחה להתגבר על המצב על ידי מיקוד הראיה, אולם סמוך לגיל 40 מתחילות העיניים לאבד את יכולת המיקוד, והראייה מקרוב נפגמת.
השימוש בטכנולוגיית גלי הרדיו (גלי RF) לצרכים שונים הפכה למקובלת ברפואה בשנים האחרונות. בין השאר היא נמצאת בשימוש בקרדיולוגיה, אורטופדיה, וטיפולים בסרטן המעי הגס. היישום של טכנולוגיה זו לשימוש ברפואת עיניים החל עוד בשנות ה-90 כשכבר היה ידוע מזמן שגלי רדיו בתדרים מסוימים יכולים לגרום לכיווץ של סיבי קולגן.
עד כה טופלו במכשיר החדש שלושה מטופלים, ב"מרכז העין" בראשותו של פרופ' יצחק ליפשיץ בתל אביב. בטיפול במכשיר ה-CK משמשת אנרגיית גלי רדיו לתיקון הראיה במקום בקרני הלייזר. המכשיר בצורת עט שראשו דקיק מזרים אנרגיית גלי רדיו לחלק ההיקפי של הקרנית באופן מעגלי.
במהלך הטיפול, שעלותו 1250 דולר לעין, נוגע הרופא בנקודות שונות בהיקף הקרנית ומזרים להן את אנרגיית גלי הרדיו שמעלה את החום באותן נקודות. כך, נוצרת התכווצות של סיבים המרכיבים את קרנית העין וכתוצאה מהתכווצות זו משתנה קמירות הקרנית. הטיפול אורך כחמש דקות בכל עין. כבר לאחר 48 שעות ניתן לחזור לעבודה, והראייה החדה שבה לאורך החודש הראשון שלאחר הטיפול.
"הטיפול אינו מתאים למי שסבל מבעיות קוצר ראייה", מדגיש פרופ' ליפשיץ, "במקרים כאלו אנו ממליצים לשקול טיפול בלייזר". לדברי פרופ' ליפשיץ, הטיפול במכשיר החדיש בטוח יותר מניתוחי הלייזר שכן הטיפול אינו כולל חיתוך או הסרה של רקמה מהקרנית, והוא מבוצע בהיקף הקרנית ולא במרכז ציר הראיה ובכך מפחית למינימום את ההפרעה לראייה המרכזית בזמן הטיפול.
"טיפול גלי הרדיו הוא זמני, ורוחק הראיה ישוב כעבור כמה שנים" מסביר ד"ר דוד ורסנו, מנהל שירות הקרנית במרכז הרפואי ת"א, "לאחר הניתוח מרוויח הפציינט רחק הרואי תקופה של שנים ספורות של יכולת ראייה לקרוב, אולם היכולת הזו יורדת והוא מאבד את התועלת. ואז, לא בטוח שניתוח נוסף יעזור". ד"ר ורסנו עוד מסביר כי בשל השימוש בחום, עלול הניתוח לגרום לכוויות ונזקים לקרנית, אולם הבעיה העיקרית עשויה להיות חוסר דיוק של התוצאה.

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
תיקון הראיה. אנרגיית חום משנה את קמירות הקרנית
המכשיר. פחות מחמש דקות
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים