שתף קטע נבחר

רונקטי: ניצחון ישראלי משולש על היוונים

נירוסופט כרמיאל שמטה יתרון 18 הפרש על אסטיר עד לשתי נקודות יתרון, אבל התעלתה על עצמה בדרך לניצחון היסטורי ברונקטי. אליצור חולון גברה במשחק חשוב על אפולון

שלוש הנציגות הישראליות ברונקטי - נירוסופט כרמיאל, א.ס. רמת השרון ואליצור חולון, השיגו מאה אחוזי הצלחה במשחקיהן נגד שלוש יריבות יווניות.

 

נירוסופט כרמיאל - אסטיר 65:68

 

נירוסופט כרמיאל רשמה ניצחון היסטורי ראשון במסגרת גביע רונקטי, כשגברה על אסטיר היוונית 65:68 (45:55).

המארחת הישראלית כבר הובילה ב-18 נקודות הפרש ברבע השלישי, אבל עייפות שלה ולחץ של אסטיר צימקו את ההפרש לשתי נקודות בלבד באמצע הרבע הרביעי. למרות זאת הצליחה כרמיאל להתעלות על עצמה, ולנצח בסיום.

אסטיר היוונית היוותה יריבה שקולות ברבע הראשון, שהסתיים ביתרון 2 נקודות בלבד לישראליות (16:18). את הרבע השני פתחה כרמיאל חזק, במיוחד בהגנה, ורצה 0:8 כדי לעלות ליתרון שיא 16:26. עד למחצית שמרו השחקניות של רפי בוגטין על טווח ההפרש הזה ואף הגדילו אותו. להפסקה הן ירדו ביתרון מבטיח 26:39.

ברבע השלישי המשיכה כרמיאל ללחוץ על הדוושה, משחק התקפה טוב של צ'סטי מלווין, לימור מזרחי ורינת זלץ הביאו את כרמיאל ליתרון של 18 נקודות הפרש, אבל אז נעצרה התנופה של כרמיאל. אסטיר עברה ללחץ והחלה לנגוס ביתרון. עד לסוף הרבע השלישי נחת ההפרש ל-10 נקודות בלבד - 45:55.

את הרבע הרביעי פתחה אסטיר בתנופה. היא רצה 0:8 והורידה את ההפרש לשתי נקודות בלבד 53:55. כרמיאל נראתה עייפה ונתנה ליווניות ניסיון שני ושלישי בהתקפה.

זלץ ומלווין עשו עבירה רביעית וכרמיאל הצליחה לקלוע נקודות ראשונות רק אחרי שלוש דקות וחצי בתוך הרבע הרביעי.

כרמיאל עברה לשמירת לחץ ובהנהגת מזרחי וציונוב הצליחה כרמיאל להעלות את היתרון לשבע נקודות 57:64 (36). אסטיר לא נשברה הורידה את ההפרש לשלוש, אבל מלווין בסל ובעזרה לחטיפה השיבה את היתרון לשבע - 61:68 (דקה 38).

בדקה האחרונה איבדו היווניות את האמונה שלה לנצח, וכל ניסונותיה לא הועילו.

 

אסיוה - א.ס רמת השרון 77:71

 

רמת השרון ממשיכה ביכולתה הטובה גם בגביע רונקטי. הקבוצה הישראלית הגיעה להתמודדות נגד הקבוצה השנייה היום ביוון, ללא מרינה שפיצנדל ואנג'ליה ארבוטינה, ובכל זאת ניצחה.

מאמנת רמת השרון, אורנה אוסטפלד, הפתיעה כשעלתה עם שי דורון בחמישייה בגלל בעייה של ספסל מקוצר.

רמת השרון פתחה טוב יותר, ובמשחק מצוין של מאוודי מאביקה נטלה את ההובלה. במחצית הראשונה ההפרש נע בין חמש ל-12 נקודות לטובת הישראליות, והמחצית הסתיימה בתוצאה 34:41.

המחצית השנייה נמשכה ממש כמו הראשונה. משחק מאוזן, כשויקי הול וליעד סואץ שומרות על היתרון עם נקודות חשובות. לקראת סוף המשחק הצליחו היווניות לנצל את היעדרה של מאביקה (ארבע עבירות) ולהתקדם כדי חמש נקודות הפרש, אבל רמת השרון ביכולת טובה הצליחה לשמור על פחות או יותר על ההפרש.

בסיום אמרה אוסטפלד: "יש לנו קבוצה עם אופי כי התמודדנו היום גם מול השופטים שלא היו ממש אובייקטיביים בגלל הלחץ במגרש. בסוף המשחק הן הצליחו לצמצם עד חמש נקודות אבל הצלחנו לשמור על הפער".

קלעו לרמת השרון: מאביקה 26, הול 24, סואץ 15, סנדרה ואן אנדריקסב 7, שי דורון ואירנה סירושטן 2 נקודות כל אחת ואלומה גורן נקודה אחת.

 

אליצור חולון - אפולון 58:65

 

אליצור חולון השיגה ניצחון משמעותי על יריבה קשה. חולון, עדיין ללא זרות, גברה על אפולון, למרות משחק מבולבל ולא יציב שלה.

היווניות נראו יותר טוב לאורך כל המחצית הראשונה. הן שלטו בקצב המשחק והובילו ביתרון של 2-7 נקודות. מאמן חולון, דני נחמינוביץ', ניסה שורה אורכה של סוגי הגנות, שיאפשרו לו לתמרן ללא זרות, וחולון הצליחה להיצמד לאורחת.

היווניות הצליחו בקלות לשבור את האיזורית של חולון, כדי להוביל את המשחק. חולון מצידה, עם יכולת טובה של אינה גורביץ' וסווטלנה סימיון, ניצלה איבודי כדור ועבירות תוקף רבות של אפולון כדי להישאר במשחק. בשניה האחרונה של המחצית קלעה עדי קינדלר סל מעודד לטובת חולון, והורידה אותה להפסקה ביתרון 36:37.

ברבע השלישי התאפיין המשחק בחוסר סדר בשני הצדדים. חולון איבדה כדורים רבים, אבל ניצלה בזכות החטאות של אפולון מתחת לסל. גורביץ' המשיכה להיות המוציאה הראשית לפועל. בזכותה הגיעה חולון ליתרון שיא 48:55, שצומצם בשתי נקודות עם השריקה לרבע.

ברבע הרביעי ניסו היווניות ללחוץ על המגרש, אבל חולון הצליחה לעמוד היטב בלחץ, וניצלה את הביתיות שלה כדי להשיג ניצחון בית חשוב.

על הניצחון העיבה הפציעה של עדי קינדלר שתי דקות לסיום. קינדלר קפצה על כדור שהיווניות חטפו ונחתה לא טוב על פניה. קינדלר איבדה את ההכרה והובהלה לבית החולים.

מאמן חולון, דני נחמינוביץ' אמר בסיום: "אני מאמין במלחמה. איבדנו שתי זרות ואמרתי לבנות שאני מאמין בקבוצה ובמלחמה. בשני המשחקים השבוע ניצחנו רק בזכות הלב. שלוש שחקניות מרכזיות פצועות בגב ולמרות זאת הן עלו לשחק. יש פה קבוצה טובה ואני מאמין שעם חיזוק נכון נגיע רחוק. הניצחון החשוב הערב צריך לתת לבנות הרבה אמונה בעצמן".

קלעו לחולון: אינה גורביץ' 19, ריבי גרינבוים וסבטלנה סמיון 15 כל אחת, גורדנה קומודינה 8, סלביצ'ה איליץ' 6 ועדי קינדלר 2 נקודות.

קלעו לאפולון: פראסה אורניה 12, אלנאי באטולה 11, דניאל קולמן ואפסביה דיאבולמנו 10 כל אחת, אלנאי פאפדמטראו 7, אולגה קירקופולו 5 ואנג'ליקי טוקמאקי 3 נקודות.

פורסם לראשונה

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ניצחון יקר. לימור מזרחי
ניצחון יקר. לימור מזרחי
ארכיון ידיעות אחרונות
מומלצים