הגונב מגנב - לא פטור
האמן מכר ברונזה מזויפת - וקיבל תשלום בשטרות מזויפים
אזרח וייטנאם השתמש בשיטה ותיקה כדי לשכנע אנשים שברזל ישן הוא ברונזה עתיקה - ומצא קונים שהיו מוכנים לרכוש ממנו, אך גילה כי הם שילמו בשטרות מזויפים.
מקור במערכת התביעה המשפטית של וייטנאם ציין, בשיחה עם כתב סוכנות-הידיעות "רויטרס", כי בשתי מערכות ההונאה היו מעורבים 12 איש; כולם נאסרו, ומצויים בהליך משפטי. מתוכם, 8 הואשמו בזיוף מתכות; 3 הואשמו בכך שהפיצו שטרות מזויפים.
אמן בשם היין ון גאט הודה כי לקח 2.2 פאונד (בערך ק"ג) של ברזל, ומרח אותם בשומן פרה וצבע אותם כדי להציגם בתור ברונזה שחורה - אשר אותה מכר תמורת 1.0 מיליון דונג (כמעט 65 אלף דולר) בערך. ברונזה שחורה משמשת לתעשיית התכשיטים ולפסלים קישוטיים.
אנשי-עסקים, שניהלו משא-ומתן לרכישת הברונזה) שכרו מדפיס שייצר בעבורם 900 אלף דונג (58,214 דולר) כדי לשלם בעבור הסחורה. האמן קיבל את הכסף, והחל לרכוש בו מוצרים שונים. חנויות בעיר מגוריו (שבדרום המדינה) דיווחו למשטרה על השטרות המזויפים - והאמן נעצר, ביחד עם שותפיו לזיוף הברונזה. העצורים סיפרו למשטרה כי לא ידעו שהכסף מזויף, ודיווחו לה על מקורו; השוטרים מיהרו לעצור את אנשי-העסקים, תושבי עיר-הבירה.
העונש על זיוף כסף הוא לפחות 3 שנות מאסר - אך יכול להגיע גם לעונש מוות באמצעות כיתת יורים.