שתף קטע נבחר

מצעד חדש: הורדות מוזיקה באינטרנט

מגזין "בילבורד" החל לפרסם רשימה חדשה של נתוני מכירות חוקיות של קבצי מוזיקה ברשת. ביונסה נולז זכתה בכבוד לחנוך אותה

אלבום הסולו של ביונסה נולז, "Dangerously in Love", מככב השבוע בראש מצעדי האלבומים והסינגל "Crazy in Love" מתוך האלבום, שולט ברשימות 100 הסינגלים הלוהטים. אבל נולז לא מסתפקת בכך - והיא זכתה להתמקם גם בראש רשימה חדשה לגמרי: מצעד ההורדות החוקיות מהרשת של "בילבורד".

המצעד, שנחנך ביום רביעי, מדורג על-פי נתונים שנמסרים מחברת "נילסן סאונדסקאן", אותה חברה שמספקת ל"בילבורד" את נתוני המכירות למצעדי האלבומים והסינגלים, ומחשב לראשונה באופן לגיטימי את המכירות המתבצעות און-ליין. הנתונים מבוססים על שירים שהורדו בתשלום משירותי המוזיקה המקוונים של אפל (iTunes), ליקוויד אודיו, מיוזיק נט, ריל נטוורקס ורוקסיו. שירים בטכנולוגיה המדיה הזורמת אינם נכללים במדידה בשלב זה.

הטראק ה"מורד" ביותר היה זה של נולז, "Crazy in Love", אחריו "Miss Independent" של קלי קלארקסון, "Clocks" של קולדפליי, "Unwell" של מצ'בוקס טוונטי, ו"This Is the Night/Bridge Over Troubled Water" של קליי אייקנס, כוכב התוכנית "אמריקן איידול".

על-פי "סאונדסקאן", מספר ההורדות שנרשמו בשבוע שעבר עומד על 300 אלף, הרבה פחות מ-9.7 מיליון האלבומים והסינגלים שנמכרו בדרכים מסורתיות באותו פרק זמן.

"התחלנו בזה עכשיו משום שחשנו שיש כבר מסה קריטית של הורדות שניתן למספרן", אמר ל"לוס אנג'לס טיימס" רוב סיסקו, נשיא "נילסן מיוזיק". "אני מצפה שזה ימשיך לצמוח… אני לא חושב שמישהו יודע לאן זה ילך, אבל אני חושב שכולם לוקחים בחשבון שצרכנים מעוניינים בצריכת מוזיקה באופן דיגיטלי".

ההחלטה לתעד מכירות של קובצי מוזיקה ברשת מסמנת תפנית בתעשייה, שהיתה איטית יחסית באימוץ האינטרנט כערוץ הפצה, ובמקום זאת השקיעה אנרגיות מרובות בהשתקת אתרים פופולריים אך בלתי חוקיים של שיתוף קבצים. רק לאחרונה הכריזה התאחדות חברות התקליטים של אמריקה כי בכוונתה להגיש תביעה כנגד משתמשים פרטיים הסוחרים במוזיקה מבלי לשלם עבורה.

פורסם לראשונה

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ביונסה נואלס. ראשונה
ביונסה נואלס. ראשונה
צילום: עטיפת האלבום
מומלצים