שתף קטע נבחר

תיאטרון בית ליסין עובר דירה

שם חדש, לוגו חדש, רפרטואר עשיר והרבה תקווה, זה מה שהציגה הבוקר הנהלת תיאטרון בית ליסין במסיבת עיתונאים לכבוד העידן החדש. עוד רגע המסך עולה

לאחר 23 שנות פעילות במבנה הישן ברחוב ויצמן בתל-אביב, חנך הבוקר (יום א') תיאטרון בית ליסין את משכנו החדש ברחוב דיזינגוף, במסיבת עיתונאים חגיגית.
בית ליסין יאכלס החל מסוף החודש את המבנה הישן של תיאטרון הקאמרי, לאחר ששופץ והותאם מחדש לצרכים החדשים. מלבד שינוי הכתובת, שינה התיאטרון את הלוגו שלו ואת שמו וייקרא מעתה "בית ליסין בדיזנגוף".
בית ליסין, שהוקם עד-ידי ההסתדרות הכללית בשנת 1980, היה עד כה בבעלות מוחלטת של ההסתדרות. מעכשיו הוא יתנהל כעמותה ציבורית בה חברים באופן שווה נציגי עיריית תל-אביב, אנשי ציבור וההסתדרות החדשה. "זהו סוף וסיכום של תקופה שהיתה מאוד משמעותית בחיי וברגע זה אנו עומדים על סף תקופה חדשה ומרגשת", אמרה ציפי פינס, מנכ"לית התיאטרון מזה עשור. "הגעתי לתיאטרון בתקופה קשה שבה ההסתדרות הפסיקה לתמוך בתיאטרון והתמיכה של משרד התרבות היתה זעומה ובתנאים נחותים, כשהמשימה היתה להתמודד מול תיאטראות מצליחים. בחוצפה ובאומץ הצלחנו להביא את התיאטרון למקום השלישי ברשימת התיאטראות המצליחים בישראל והכוונה שלנו להמשיך ולשגשג גם במבנה החדש".
פינס התייחסה בדבריה למצבם הקשה של התיאטראות בישראל בתקופה המעורפלת מבחינה תקציבית ואמרה: "בית ליסין הוא התיאטרון היחיד בישראל שעד כה לא סבל מגירעונות. את שנת 2002 גמרנו באיזון תקציבי למרות הקיצוץ הרטרואקטיבי בתקציב והצלחנו לרשום 83 אחוזי הכנסה עצמית, כלומר סכום של יותר מ-39 מיליון שקל. אני בספק אם בשנת 2003 נצליח לא לרשום גירעון".

השחקנים באו

למרות שבית ליסין מתפקד כתיאטרון שאינו בעל להקת שחקנים קבועה נכחו במסיבת העיתונאים שחקני התיאטרון שמלווים את הפקותיו מזה שנים ובהם יונה אליאן, ששון גבאי, יוסי פולק, מרים זוהר, אילן דר, רפי תבור, דפנה רכטר, אבי קושניר, רמה מסינגר ונתן דטנר. בין היוצרים לתיאטרון שנכחו היו המחזאים הלל מיטפונקט, גורן אגמון ומרים קיני והבמאי מיכה לבינסון. אליאן דיברה בשם השחקנים ואמרה: "למרות שלתיאטרון בית ליסין לכאורה אין להקת שחקנים קבועה, אנחנו חתומים על קביעות של הלב. באנו לבית התיאטרון על 290 המקומות שבו עם המון אהבה ומבחינתנו זהו תיאטרון קטן ששיחק אותה בגדול".
ראש עיריית תל-אביב-יפו רון חולדאי אמר: "מעבר התיאטרון למבנה החדש הוא חלק ממהלך כולל שמכיר בעובדה שבשנים האחרונות היתה סטגנציה מסוימת במוסדות התרבות בעיר, למרות שבפריפריה קרו דברים בתחום התרבות. התחלנו עם רכישת מבנה תיאטרון נגה ואכלוסו על ידי תיאטרון גשר ומאוחר יותר המעבר של תיאטרון הקאמרי למבנה החדש במתחם גולדה, עכשיו בית ליסין נכנס לביתו החדש ובקרוב אני מקווה נעבור לשיפוץ תיאטרון הבימה ואם ירצה השם גם לשיפוץ היכל התרבות". פינס הציגה בקווים כללים את הרפרטואר החדש של התיאטרון ואמרה: "נמשיך ברפרטואר הישן ונתפתח לאורך הדרך. אנחנו נמשיך לעבוד עם התקציב שיש לנו, לעמוד בו ולעשות איתו את המיטב. יש לנו כוונה לגדול אבל לא בבת אחת. אני לא מתכוונת ליפול".
בית ליסין ימשיך להציג את הפקותיו גם באולם הגדול של בית ציוני אמריקה ובאולם של מוזיאון הארץ, אך יפסיק להציג באולם תיאטרון יהלום שברמת גן. ההצגה שתפתח את משכנו החדש של התיאטרון תהיה "מה עושים עם ג'ני" שתתקיים ב-28 ביולי. הפתיחה החגיגית של התיאטרון תתקיים ב-29 בנובמבר עם הפקת הענק "צור וירושלים" עיבוד מחודש למחזהו של מתתיהו שוהם.

ואלה ההצגות

במסגרת ההפקות החדשות שילוו את המעבר ואת העונה החדשה של התיאטרון מציג בית ליסין מגוון עשיר של מחזאות ישראלית קלאסית ומקורית שכוללת את "מירהלה אפרת" מאת יעקב גורדין ובכיכובה של יונה אליאן בתפקיד הראשי; "קיסריה סוף שבוע" מאת גורן אגמון; "התאונה" מאת ובבימויו של הלל מיטלפונקט בכיכובם של ששון גבאי, לאורה ריבלין ודפנה ריכטר; עיבוד לספרו של דוד גרוסמן "מישהו לרוץ איתו"; "מקווה" מאת נורית הדר-פויירשטיין; "המלאך" מאת אפרים סידון, הפקה משותפת עם תיאטרון חיפה המיועדת לפסטיבל הצגות ילדים והפקת הענק "צור וירושלים". במסגרת המחזאות המתורגמת יעלה התיאטרון את "כבוד" מאת ג'ואנה מרי סמית; "ביקור הגברת" מאת פרידריך דירנמט; "הדבר האמיתי" מאת טום סטופארד והפקה מחודשת ל"המלך ליר" קלאסיקה מאת וויליאם שקספיר שאת התפקיד הראשי יגלם לא אחר מיוסי פולק.

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הלוגו החדש של התיאטרון
ארכיון ידיעות אחרונות
פינס: על סף תקופה חדשה
ארכיון ידיעות אחרונות
יונה אליאן במירהל'ה אפרת. ההפקות מתוך הרפרטואר הישן יישארו
לאתר ההטבות
מומלצים