הבנקים רכשו מתחילת יולי אג"ח ב-640 מיליון ש'
זאת, לאחר שבסוף יוני מכרו חמשת הבנקים הגדולים אג"ח בשווי של 700 מיליון שקל; מתחילת יולי רכשו הבנקים מק"מים ב-32 מילון שקל
חמשת הבנקים הגדולים החלו להצטייד שוב באיגרות חוב. זאת, לאחר שבשבוע האחרון של חודש יוני מכרו הבנקים אגרות חוב בסכום כולל של כ-700 מיליון שקל.
מנתונים שהגיעו ל"ידיעות אחרונות" עולה, כי מאז מכירות השבוע האחרון של יוני, רכשה המערכת הבנקאית אג"ח בסכום של כ-406 מיליון שקל. כמו כן רכשו הבנקים מקמים בסכום של 32 מיליון שקל.
מאז תחילת יולי ועד לסוף השבוע האחרון רכשו הבנקים אגרות חוב מסוג שחר בסכום כולל של 385 מיליון שקל. במקביל רכשו הבנקים אג"ח צמודות מדד בסכום כולל של 329 מיליון שקל, וכן אג"ח מסוג גילון (אג"ח שקלית בעלת ריבית משתנה).
עיתוי המכירות של הבנקים - בשבוע האחרון של חודש יוני - שהוא גם השבוע האחרון של הרבעון השני, נועד, בין היתר, לשפר את הביצועים העיסקיים שלהם לרבעון השני של 2003. הרווח של הבנקים ממכירת אגרות החוב נכלל ישירות בסעיף ההון העצמי שלהם, ולא בדוח רווח והפסד. לפי ההערכות, על המכירות האחרונות רשמו הבנקים רווחים של 2%-4%.
לאחר שהבנקים שיפרו במעט את תוצאותיהם לרבעון השני, והדוחות הכספיים לרבעון כמעט סגורים סופית, הם חוזרים כעת להצטייד באג"ח, שבשבועות האחרונים רשמו עלייה קלה בתשואות לאור ביצועי שוק ההון.
מנתונים שהגיעו ל"ידיעות אחרונות" עולה, כי בשבוע שבין ה-9 ל-16 ביולי רכשה המערכת הבנקאית מקמים בסכום של 259 מיליון שקל, ואגרות חוב מסוג שחרים בסכום של 138 מיליון שקל. בשבוע המדובר רשמו אגרות החוב מסוג שחר ירידה מצטברת של 1.5%, ומאז הספיקו לרשום עלייה של קרוב ל-1%. בהנחה ששוק ההון יחזור ויתאושש במהלך הרבעון השלישי של 2003, ההערכה היא כי בחודשים הקרובים הבנקים יחזרו וימכרו חלק מאגרות החוב - ושוב יתרמו כך להון העצמי שלהם.
גובה ההון העצמי של הבנקים חשוב לבחינת יחס הלימות ההון שלהם. במידה שהבנק מעוניין בחלוקת דיבידנד בסכום מסוים, הוא צריך להראות יחס הלימות הון העומד בכללי בנק ישראל.