שתף קטע נבחר
 

קוקטייל קיץ

שלושה משקאות מעורבבים שיקפיצו כל מפגש חברתי חמים ולח לדרגות שמחה חסרות תקדים. הדרינקים של העונה החמה

אצלנו קוקטיילים אלכוהוליים נתפסים כמשהו ששותים בעיקר באירועים חגיגיים או מקסימום בברים. להכין קוקטיילים בבית? זה נראה מעט מסובך מדי, וחבל - גם למי שלא אוהב את טעם האלכוהול, הם צבעוניים ומשדרגים את מצב-הרוח בכל ארוחה או מסיבה. ההכנה לא מחייבת בהכרח השקעה כספית גדולה, הבנה נדירה באלכוהול או בר עשיר במיוחד, גם לא חייבים לגלגל בו זמנית חמישה בקבוקים באוויר בסגנון טום קרוז - אפשר פשוט למזוג ישר לכוס. במיוחד עכשיו, בתחילת אוגוסט, כשמזמינים חברים לארוחה או סתם לאירוח קיצי, כדאי להתרכז מעט פחות באוכל ולתת קצת יותר דגש וכבוד למשקאות שיעזרו להעביר את החום בצורה נעימה וקרירה יותר. קוקטיילים קיציים של הברמן עמית חוסטיק "מקברנה":

סנגריה לבנה



חומרים:

3 בקבוקים של יין לבן (עדיף חצי יבש בשביל המתיקות)
100 גרם פטל אדום טרי
100 גרם פטל שחור טרי
200 גרם ענבים שחורים ולבנים
מי סוכר לפי הטעם
מי דבש לפי הטעם
קוביות קרח

הכנה:

שופכים את היין לקערה (עדיף שקופה), מוסיפים את מי הסוכר ומי הדבש תוך כדי ערבוב עד לקבלת טעם חמוץ מתוק (יותר מתוק). עושים חתכים קטנים בכל פרי ומוסיפים לקערה. לפני ההגשה מוסיפים קרח ויוצקים לכוסות.

אוזו ואשכולית אדומה

נפלא להגיש בכוסות שוט כחלק מאנטיפסטי. הולך במיוחד עם קרוסטיני של גבינת פטה.

חומרים:

ליטר מיץ של אשכולית אדומה
200 מ"ל אוזו
קרח מרוסק

הכנה:

מערבבים היטב ויוצקים לכוסות.

גיוונים:

ניתן להוסיף גבעול של נענע טרגון או טימין לימוני. ניתן להסיף אוכמניות טריות, פטל טרי או גרגרי רימון.

קוקטייל של אננס ורום לבן

מתכון בסיסי שאפשר לאלתר איתו עם פירות אחרים או שילובי פירות שונים.

חומרים:

1/3 כוס או יותר (לפי הטעם) רום לבן
1 קופסת שימורים של אננס (כ-800 גרם)
מיץ לימון
קוביות קרח

הכנה:

מרסקים בבלנדר את האננס עם הנוזלים למחית חלקה, מוסיפים את הרום ומתבלים במיץ לימון. ממלאים כוסות בקרח ויוצקים מעל את הקוקטייל.

גיוונים:

אפשר להחליף את קופסאת השימורים ב-400 גרם אננס טרי מקולף וחתוך לקוביות. במקרה זה מוסיפים לבלנדר מי סוכר.
אפשר להחליף חלק מהנוזלים בחלב קוקוס.

קוקטייל וודקה וגלידת וניל



חומרים:

120 מ"ל גלידת וניל
4 כפות וודקה
2 כפות ליקר קקאו

הכנה:

מערבבים בבלנדר ויוצקים לכוסות הגשה.

טיפים

- בר בסיסי להכנת קוקטיילים כולל ברנדי, ג'ין, רום, וודקה ואוזו או כל משקה אלכוהולי אחר עם טעם אניס.
- כשרוצים להמתיק את המשקאות מומלץ להשתמש במי סוכר, כ-1/2 כוס סוכר או דבש ל-2 כוסות מים. ממיסים את הסוכר או הדבש במים רותחים.
- כשרוצים לטשטש את הטעם האלכוהולי בקוקטיילים מומלץ להוסיף מיץ לימון או ליים.
- אחת הדרכים להכין קרח כתוש היא לעטוף קוביות קרח במגבת נקייה ולכתוש בעזרת מערוך או כלי
קהה אחר.
- דרך קלה להכנת קוקטיילים היא לטחון בבלנדר סורבה פרי קנוי ולהוסיף משקה אלכוהולי לפי הטעם. שילובים מוצלחים הם סורבה לימון בתוספת גראפה ונענע או סורבה פסיפלורה בתוספת וודקה ומיץ תפוזים.
- לא מומלץ לשתות אלכוהול על קיבה ריקה. אכילת מאכלים שמנים לצד השתייה תעכב את ספיגת האלכוהול בדם.
- למניעת ההנג-אובר מומלץ לשתות הרבה מים תוך כדי שתיית האלכוהול.

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: פיליפ מטראי
סנגריה לבנה. מוסיפים קרח ויוצקים לכוסות
צילום: פיליפ מטראי
מומלצים