ניסן: אנחנו לא מתחייבים להעסיק כל עובדי טפנוקים
מקורב להנהלת טפנוקים: "אין אף הצעה רצינית לרכישת מפעל טפנוקים של קיבוץ עמיר, למעט הצעת חברת ניסן-תעשיות-רפואיות"
"אין אף הצעה רצינית לרכישת מפעל טפנוקים של קיבוץ עמיר, למעט הצעת חברת ניסן-תעשיות-רפואיות". כך מסר ל"ידיעות אחרונות" מקורב להנהלת המפעל.
זאת, למרות שנציג של משקיע זר מאירופה, העוסק בייצור חיתולים, פנה אתמול לעו"ד רונן אופיר, המייצג את עובדי המפעל, והביע התעניינות ברכישת במפעל.
לדברי המקורב, המפעל יישאר סגור, כל עוד לא יימצא משקיע חיצוני.
ביום ראשון צפוי בא-כוח העובדים לבקש מביהמ"ש לבטל את מכתבי הפיטורים שהוציא להם הנאמן או לחילופין לספק לעובדים הודעת פיטורים מוקדמת, הכוללת תשלום שכר של חודש לפחות.
חזי ניסן, בעל השליטה בניסן-תעשיות אמר היום ל"ידיעות אחרונות", כי "אם יתקבל אישור ביהמ"ש להסכם ההפעלה על-ידי ניסן-תעשיות רפואיות ניכנס לתהליך כמה שיותר מהר. ככל שאנחנו מתעכבים - קטן הסיכוי של המפעל להשתקם. בשלב זה יש לקבל את אישור הבנקים הנושים להצעת ניסן, לניהול המפעל לתקופת ניסיון עם מתן אופציה לרכישה".
ניסן ציין, כי "ההסכם אינו כולל מחוייבות מצידו להעסיק את כל העובדים. אך במקרים קודמים שבהם רכשה ניסן מפעלים שקרסו, היא העסיקה את העובדים הישנים".
הנאמן של קיבוץ עמיר ומפעל טפנוקים, הכלכלן אורן גוטסמן, הביע בפני ביהמ"ש את תמיכתו בהצעת חברת ניסן.
המפעל והקיבוץ נקלעו לחובות בסך כ-270 מיליון שקל. סך חובות טפנוקים לבנקים מסתכמים בכ-65 מיליון שקל. הנושה העיקרי של טפנוקים הינו בנק הפועלים. חובות המפעל מסתכמים בכ-110 מיליון שקל וחובות הקיבוץ בסך כ-160 מיליון שקל.
פורסם לראשונה
טפנוקים. רק מתעניין אחד
מומלצים