ישראל תעביר לפלסטינים 4 ערים בגדה בשבועיים הקרובים
שר הביטחון שאול מופז ועמיתו הפלסטיני מוחמד דחלאן נפגשו אתמול פעם נוספת וסיכמו: יריחו, קלקיליה, טול כרם ורמאללה יועברו לאחריות ביטחונית פלסטינית בתוך שבועיים
ישראל תעביר ארבע ערים נוספות בגדה לאחריות ביטחונית פלסטינית, כך סוכם ביום שישי בפגישה חשאית בין שר הביטחון שאול מופז לעמיתו הפלסטיני, מוחמד דחלאן. דוברו של דחלאן פירסם אתמול אחר הצהריים הודעה בנושא ולשכת שר הביטחון אישרה את הדברים.
על פי הסיכומים בפגישה, בשבוע הקרוב יועברו יריחו וקלקיליה לאחריות ביטחונית פלסטינית ואם יתקיימו מספר תנאים, יועברו בשבוע שלאחר מכן גם רמאללה וטול כרם.
גורמים ביטחוניים הדגישו שרמאללה וטול כרם יועברו לאחריות פלסטינית אם לא יהיו פיגועים, אם הפלסטינים יילחמו בטרור ואם יציגו מנגנון פיקוח ומעקב אחר 26 המבוקשים השוהים במוקטעה ברמאללה ומבוקשים בכירים נוספים שישראל הייתה רוצה לראות מאחורי סורג ובריח.
על פי הודעת הדובר הפלסטיני, היום צפוייה פגישה בין מפקדים פלסטינים וישראלים, שבה ייקבע לוח הזמנים להעברת האחריות על הערים. בפגישה ביקש דחלאן ממופז לאפשר ליו"ר הרשות, יאסר ערפאת, לצאת לסוכת האבלים שהוקמה לאחר מותה של אחותו בעזה. גורמי ביטחון העריכו בתום הפגישה שישראל תאפשר לערפאת לצאת לעזה מסיבות הומניטריות.
גורמים מדיניים אמרו ל-ynet: "זהו צעד הומניטרי חד פעמי. כרגע לא מדובר על יציאה מן המוקטעה מעבר לזה. ליציאה סופית מהמוקטעה יש משמעות מדינית וישראל הבהירה שכל עוד לא יינקטו צעדים מעשיים של הפלסטינים לפירוק תשתיות הטרור לא תהיה התקדמות בתהליך המדיני, לרבות העברת ערים נוספות לשליטה פלסטינית".
שורה של מחוות
ביום חמישי נפגשו מופז ודחלאן לפגישה בת ארבע שעות באזור ירושלים. בסיומה פורסם כי היא התקיימה באווירה טובה אולם לא הושגו בה סיכומים.
למחרת, ביום שישי בבוקר, ביצעה ישראל שורה של מחוות כלפי הפלסטינים: 73 אסירים שוחררו מבתי הכלא בישראל והועברו לשטחי הרשות. מדובר באסירים שהיו אמורים להשתחרר כבר ביום שלישי השבוע, אולם ראש הממשלה אריאל שרון הורה לעכב את שיחרורם זמן קצר לאחר הפיגועים בראש העין ובאריאל.
כמו כן הוסרו הגבלות תנועה באזור בית לחם. בין השאר, אושרה הכנסת סחורות לעיר, אושרה כניסת תיירים לעיר והוגדל מספר היתרי העבודה לישראל.
בנוסף התיר צה"ל לפתוח מחדש את מכללת הפוליטכניקום בחברון. המוסד, שנמצא במכללה האיסלאמית בחברון, היה סגור מחודש ינואר בהוראת מערכת הביטחון בטענה כי במקום מתנהלת פעילות טרור. גורמי ביטחון אמרו כי בפגישה שנערכה עם קציני צה"ל התחייבו ראשי המכללה לפעול כנגד כל פעילות חבלנית בקמפוסים, ולהימנע מקבלתם של גורמי טרור ללימודים.
שורת המחוות לפלסטינים יצאה לפועל למרות שגורמי ביטחון דיווחו על עלייה במספר ההתרעות לפיגועים בשטח ישראל - 25 התרעות נכון להיום. לאחר שצה"ל הרג את מוחמד סידר, ראש הג'יהאד האיסלאמי בחברון, הבטיחו אנשי התנועה לנקום את מותו. נוכח החשש מפיגועים הורו בצה"ל להגביר את הערנות, בעיקר באזור העיר שכם ולהדק את הכתר סביבה.
"המבוקשים התכוונו לבצע פיגועים"
בתוך כך אמרו גורמי ביטחון כי שני המבוקשים שנעצרו אתמול בלילה בשכם התכוונו לבצע פיגועי התאבדות בישראל. השניים, האני מאהר עבדאללה ג'מוס ואיאד מחמוד ברחאת סנג'רה, החשודים כפעילי פתח, הועברו לחקירה בשב"כ. מבוקש נוסף, פעיל הפתח, נעצר במהלך פעילות של כוח צה"ל בכפר טמון, מזרחית לשכם.
צה"ל הרס גם ביום ו' בלילה במחנה הפליטים בלאטה בשכם את ביתו של עמאר לאטיף אבו עאייש, פעיל בגדודי חללי אל אקצה, שניסה לבצע פיגוע התאבדות ביחד עם מחבל נוסף לפני כשלושה חודשים בהתנחלות שערי תקווה בצפון השומרון. השניים נהרגו על ידי כוח צה"ל בניסיון החדירה ליישוב. סמוך לגופותיהם נמצא רובה קלצ'ניקוב ושלוש מחסניות.