טיפול חדש לתינוקות: סוכר נגד כאבים
במכון ליולדות "ליס" מצאו שיטה חדשה להקלה על הילודים והפגים לפני ביצוע פעולה מכאיבה: הזרקת תמיסת סוכרוז שמקילה על הכאב
במכון "ליס" ליולדות, בבית-החולים איכילוב בתל-אביב, מצאו שיטה חדשה להקל על הילודים והפגים לפני טיפול כואב כמו זריקה, החדרת עירוי, לקיחת דם או ניקור.
התינוקות הקטנים מקבלים תמיסת סוכרוז (עשויה מסוכר שולחני), מספר דקות לפני ביצוע "הפעולה המכאיבה". מבית החולים נמסר, כי עדויות רבות מצביעות על ירידה בביטויי הכאב אצל התינוקות שקיבלו סוכרוז טרם הדקירה.
"כרופאים חובה עלינו לעשות כל מאמץ להפחתת תחושת הכאב של תינוקות", מסביר ד"ר שאול דולברג, מנהל היחידה לטיפול נמרץ לפג ולילוד. "קשה להאמין שעד לפני שנים לא רבות בוצעו פעולות ניתוחיות בתינוקות, ובמיוחד בפגים, מבלי לבצע פעולות מאלחשות קדם לכן. היתה סברה מוטעית, לפיה אי התנגדותם של ילודים מעידה שזה לא כואב, וזה כמובן לא נכון".
הילודים מקבלים מספר טיפות מהסוכר המומס, בהתאם למשקלם, באמצעות מזרק לתוך הפה או בטבילת המוצץ. הכנת התמיסה מתבצעת אחת ליום ב"מטבח החלב" שבמחלקת יילודים על ידי המסה של סוכרוז למים מזוקקים מחוממים. התמיסה ניתנת על ידי האחות 2 עד 5 דקות לפני ביצוע הפעולה והתינוקות נשארים שלווים וחייכנים.